AMD Ryzen 7 5800X soğutma tavsiyesi

AhmetAlii

Decipat
Yeni Ryzen 7 5800X almaya karar verdim. Ve elimde 120 mm Rampage sıvı soğutma var. Yeterli olur mu acaba? Bir de anakartım B550 Tomahawk yerli olur mu?

120mm Rampage bu işlemciye hakaret gibi bir şey hocam :)

Kasa modeli nedir?
Soğutucu alacaksanız bütçeniz nedir?

Undervolt ile kurtarmaz mı hocam? Bu arada 120 mm sıvı soğutma. Kasanın tam modelini bilmiyorum ama 240'lık radyatör sığar. Ön panelde 2 3 kesim işlemi sonrası 360 da sığdırılıbilir. Bütçe ne kadar düşük o kadar iyi. Fiyatına göre kalitesi iyi olsun yeter.

Undervolt ile kurtarmaz mı hocam? Bu arada 120 mm sıvı soğutma. Kasanın tam modelini bilmiyorum ama 240'lık radyatör sığar. Ön panelde 2 3 kesim işlemi sonrası 360 da sığdırılıbilir. Bütçe ne kadar düşük o kadar iyi. Fiyatına göre kalitesi iyi olsun yeter.
Hava soğutma alabilirsiniz 240mm sıvı soğutma yerine. Önereceğim phanstom spirit 120 se kendim bizzat kullandım 5700x3d için en ağır işlemci bazlı oyunlarda maksimum 65-70 dereceleri görmüştü. Stres testinde 80-85 derece gördü.

Hava soğutma alabilirsiniz 240mm sıvı soğutma yerine. Önereceğim phanstom spirit 120 SE kendim bizzat kullandım 5700x3D için en ağır işlemci bazlı oyunlarda maksimum 65-70 dereceleri görmüştü. Stres testinde 80-85 derece gördü.

Hava soğutmaya çok sıcak bakmıyorum. Bir de kasaya sığmayabilir. Yüksekliği kurtarmaz. Corsair H150 veya MSI MAG CoreLiquid 360r V2 nasıldır?

Hocam onu biliyorum ama dediğim gibi hava soğutmaya sıcak bakmıyorum. Kasa modeli Rampage saılor.

160mm hava soğutucu desteği var kasanızın. Ayrıca 360mm sıvı soğutucu takabilmeniz için ön fanları söküp kasanın ön paneline takmanız lazım böyle takmanın dezavantajı var. Sıvı soğutmayı her daim üst tarafa takmanız lazım fakat 240mm takabiliyorsunuz. Size önerim kaliteli bir hava soğutma almanız. İyi hava soğutma ile 240mm sıvı soğutma arasında bir fark yok gidip bakabilirsiniz. Tabi tercih sizin yani 240mm sıvı soğutucu fiyatına 2 tane kaliteli hava soğutma alınıyor.

160mm hava soğutucu desteği var kasanızın. Ayrıca 360mm sıvı soğutucu takabilmeniz için ön fanları söküp kasanın ön paneline takmanız lazım böyle takmanın dezavantajı var. Sıvı soğutmayı her daim üst tarafa takmanız lazım fakat 240mm takabiliyorsunuz. Size önerim kaliteli bir hava soğutma almanız. İyi hava soğutma ile 240mm sıvı soğutma arasında bir fark yok gidip bakabilirsiniz. Tabii tercih sizin yani 240mm sıvı soğutucu fiyatına 2 tane kaliteli hava soğutma alınıyor.

İleride kasa değiştirme niyetim var. O yüzden 360 mm sıvı soğutma istiyorum. Elbette biliyorum radyatörden havanın dışarı atılmasının daha sağlıklı olduğunu. İyi bir hava soğutucu zaten fiyat olarak sıvı soğutucular neredeyse aynı fiyat. Fikriniz için teşekkür ederim.

İleride kasa değiştirme niyetim var. O yüzden 360 mm sıvı soğutma istiyorum. Elbette biliyorum radyatörden havanın dışarı atılmasının daha sağlıklı olduğunu. İyi bir hava soğutucu zaten fiyat olarak sıvı soğutucular neredeyse aynı fiyat. Fikriniz için teşekkür ederim.
Kasa değiştirecekseniz sıvı soğutma alınabilir ozaman ileriye yatırım olur. Özellikle am5 işlemciler için. 360mm ile 240mm arasında maksimum 5 derece fark oluyor. Bütçeniz zorlanacak ise 240mm kaliteli bir model alın geçin derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı