AMD Ryzen 9 5900HX vs Intel i5-1240p

Lenovo IdeaPad 5 Pro laptop almayı düşünüyorum. Bir tarafta 32 GB RAM NVIDIA RTX 3050 ekran kartlı AMD Ryzen 9 5900HX işlemciye sahip olanı var. Diğer yanda 16 GB RAM NVIDIA RTX 2050 ekran kartlı 12. nesil Intel i5-1240p var. Cihazların diğer teknik özelliklerinin hepsi aynı.

Bilgisayarı ağırlıklı olarak programlama ve grafik üzerine kullanacağım. Çok sık oyun oynayan birisi değilim, arada bir kafa dağıtmak için CS Valorant vs atarım.

Hangisini almam gerektiği konusunda kararsızım, bir de sizlerin fikrini alayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD bazen ufak tefek ayar yapmayı gerektiriyor sahiden. İşlemci daha fazla ısındığı için değil de, yazılım tarafında NVIDIA veya Intel tarafı kadar başarılı değil. Ben de şu anda AMD işlemcili bir dizüstü kullanıyorum. Özellikle masaüstünde daha serin çalışması için "en düşük işlemci" durumunu %5 seviyesinde tutuyorum. Oyunda tam performans moduna geçiyor ve ısı sorunu yok. Bu arada Intel tarafında I5 ve 4060 ikilisi bir cihazı bulursan onu da tercih edebilirsin. İçin daha rahat eder.

Kusura bakma kafanı şişirdim ama sorular bitmiyor :) 4060 olarak 16 GB RAM 512 GB SSD'ye bütçem yetiyor. Ancak 4050 32 GB RAM 1TB SSD olanına da yetiyor. Ben daha çok programlama üzerine gideceğim için RAM ve saklama alanı da oldukça önemli. 4060'ı alırsam mutlaka harici bir hard disk ile uğraşmam ve ileride RAM'i yükseltmem gerekecek. Sence 4060 almak mı bu durumda daha mantıklı, yoksa alan ve RAM'in yüksek olması mı? 4060'a değer mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı