Öncelikle Intel ne benim amcamın ne de ülkemin markası o yüzden takım tutar gibi markaları tutmam. Benim bu şekilde düşünmemin sebebi geçmişte yaşadıklarıma dayanıyor. Amd+ati ve Intel+nvidia kombinasyonlu cihazlar kullandım. Amd beni gerek yazılımsal gerek donanımsal açıdan çok üzdü uğraştırdı. Şu an bu mesajı yazdığım 5 yıllık bilgisayarım intel+nvidia ve ne ısınma ne de yazılımsal bir sorun yaşadım. Ekran kartım 6 yıllık hala güncellemeleri alıyor ve sürekli nvidia benden geri bildirim yapmamı istiyor. İşlemcim i5 2. Nesil, yeri geldi çok yüklendim gık demedi. Yani demem o ki, Amd markası Ryzen işlemcilerle iyi bir performans ortaya koysa ve almak istesem dahi en az 6 ay bekleyeceğim. 2-3 tane lansman merkezinde yapılan Cinebench, Bf, render testlerine bakıp ikna olamam bunun sebebi yine Amd'nin kendisi ve o karanlık geçmişidir. Dediğim gibi umarım iyi olur umarım Intel bu durumdan çok etkilenir. Ryzen kendini (uzun vadede) ispatlar ise basar parayı onu alırım. Ama temkinli yaklaşmakta fayda var takım tutar gibi oyuncular henüz sahaya çıkmadan şu kazanacak demekte hiç doğru değil. Sevgiler ...