Amd sisteme nasıl Mac OS X kurabilirim ?

Katılım
1 Aralık 2012
Mesajlar
2.653
Makaleler
6
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD'yi Vatanbiligisayara götürdüm onlarda söküp garantiye gönderdiler. Müşteri hizmetlerinde çalışan görevli ''en fazla 20 iş günü içinde size SSD'yi tamir edip veya yenisini gönderirler''dedi.
Ben de SSD gelesiye kadar pcye Mac OS X kurmak istedim. Şuan pcde işletim sistemi yüklü değil Mac OS X'i nasıl yükleye bilirim ? Ve beğenmezsem Windwos 8'e nasıl geri dönerim ?

- - - Güncellendi - - -

Eğer sistemi kurabilirsem rehber hazırlayacağım.
 
Nireshi indirdim. Aslında 5 saat önce indi ama nasıl kuracağımı bilmiyorum bir şeyler denedim ama olmadı sizden cevap bekliyorum.
 
Çeşitli kurma yöntemleri var. Bu videoları youtube'dan biraz araştırma yaparak bulabilirsin. Usb yerine DVD yi tercih et bence. Zamanında her şeyi doğru yapmama rağmen bir türlü USB den boot edilmedi. Ama DVD den kolayca boot ettim. DVD'ye yazmak için ImgBurn adlı programı tavsiye ederim. Kolay ve başarılı bir programdır.

- - - Güncellendi - - -

Niresh'in çeşitli versiyonlarını dene. DMG ve ISO dosyalarını indir sırasıyla. Niresh'te derdine derman bulamazsan ideneb, leo4all, hazard ve iatkos'un bazı versiyonlarında amd desteği var. Bunları da deneyebilirsin. Bu akşam bende elimdeki son umutları deneyeceğim.;) Başarılı olur inşallah
 
Son bir CD vardı o da bozuk çıktı. USB bellekten nasıl Mac OS X kurabilirim ?

- - - Güncellendi - - -

Sadece Recep abinin verdiği linktekini indirsem yetmez mi ?

- - - Güncellendi - - -

Bende sadece İSO dosyası var. DMG nedir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB bellekten de kurabilirsin ama çok uğraşabilirsin de benim gibi :) iatkos, niresh, hazard bunlar mac os dağıtıcılarıdır. Normal bilgisayarlar için üzerlerinde oynamalar yapıp bizlere sunarlar. Ama işte hepsi bilgisayarımızı kabul etmez. İşlemci olsun, ekran kartı olsun çeşitli donanımlarda yüklerken, boot ederken sorun çıkarır. Bu yüzden tek bir tane yerine bulabildiğin AMD uyumlu mac os türevlerini indir. DMG ise mac'lerin kendine has iso dosyalarıdır. Yani onlarıda DVD'ye yada USB'ye yazabilirsin. Transmac ile windows ortamında .dmg dosyalarını yazabilirsin
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı