AMD stok soğutucunun yerine tam takılı olmaması sorun yaratır mı?

Akkavak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, İncehesap'tan: Nova APU | AMD Ryzen 5 5600G | 16 GB DDR4 | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

• Anakart: A520M k V2.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600G (APU sistem)
  • Stok soğutucu: Bilmiyorum.

Bu bilgisayarı satın aldım. Bilgisayarı alınca macunlamışlar mı diye içini açtım stok soğutucuyu çıkardım macunu yapılmış diye geri koydum, aynı şekil stok soğutucuyu tekrardan koydum sonra alt bölümde bulunan 2 vidayı sorunsuz taktım aynı şekil ama yukarıda kalan 2 vida boşa dönüyordu. Onu anakarta oturtamadım, öyle bıraktım. Yani stok soğutucunun aşağısındaki yani alt taraftaki vidaları taktım ama üstte kalan 2 vidayı takamadım. Camını geri taktım şu an çalışır durumda ama bu işlemciye, stok soğutucuya ve macuna zarar verir mi? Fazla bilgim yok bu konularda. Daha demin bir kontrol için oyuna girdim, eskisi gibi bir FPS alıyorum. İşlemci sıcaklığına bakınca 80-90 arası normal mi sizce?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle kullanamazsınız o vidaları takmanız gerekmekte. Takamıyorsanız takabilen birisini bulun, bilgisayarcıya götürün vb. taktırın. 80-90 normal değerler değil takamadığınız için fanın işe yaramadığının göstergesi.

Ben buna bir şey yapamam mı vidalar yalama mı oldu acaba döndürüyorum ses geliyor ama girmiyor nedense.

Alttan veya üstten fark etmez vidaları sıkmadığın zaman soğutucunun vidalanmamış bölümü havaya kalkıyor, yani soğutamazsın. Bütün vidaları çaprazlama şekilde eşit sıkman lazım. Anakartın arkasındaki plakaya da elinle destek ver, boşa düşünce yerinde durmuyor çünkü düşüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyerek yapın.

Sistem güzelmiş. 4 gb ekran kartı eklenince de gayet uyguna geliyor

Anakartı sökmeden plakaya bir şekilde destek verilir mi?

Kasanın arka kapağını açıp oradan elinizle tutabilirsiniz, anakartın sökülmesine gerek yok.

Kasanın arka kapağını açmak için ne vida var ne de çentik var kendime çekmek için hiçbir şey yok.

Sistem güzelmiş. 4 GB ekran kartı eklenince de gayet uyguna geliyor.

1-2 ay sonra RX580 alacağım iyi midir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…