AMD sürücüsü güncellenmeli mi?

Gigabyte RX 7800 XT var bende 25.3.1 bende hatalara yol açmıştı ekran donuyordu. Bir üst sürümü 25.3.2 var optional Update diye geçiyor resmi değil kullanan var mı?

DDU ile Temiz kurulum yap. Ardından 25.3.2'ye geçebilirsin. İlla WHQL sürücüsünde kalacaksın diye bir kural yok. Kendim AMD kullanırken hep son sürümü kullanıyordum. 3 yıl boyunca pişman etmedi.

24.12.1 sürücüsünü kullanıyorum. 25.3.1 sürümü çıkmış fakat bir artısı yok diye güncellemiyordum. Her zaman en günceli mi kullanılmalı yoksa planlı eskitme vb. olayları var mı?

5700XT kullanıyorum hiç memnun değilim keşke AMD ekran kartı almasaydım ben bu AMD'nin yapacağı kartın da yapacağı driverın da... Ya bir ekran kartına ciddi ciddi kaç sürüm driver kurulabiliyorsa hepsini kurdum aha bu sefer oldu diyorum ertesi gün yine sorun. Ama işlemcisi çok iyi. (Ekran kartında fiziksel bir sorun yok)

5700XT kullanıyorum hiç memnun değilim keşke AMD ekran kartı almasaydım ben bu AMD'nin yapacağı kartın da yapacağı driverın da... Ya bir ekran kartına ciddi ciddi kaç sürüm driver kurulabiliyorsa hepsini kurdum aha bu sefer oldu diyorum ertesi gün yine sorun. Ama işlemcisi çok iyi. (Ekran kartında fiziksel bir sorun yok)
Ne sorunu?

Oyuna giriyorum ekran siyah siyah oluyor. Bir anda ekran kapanıyor. Oyun donuyor, çöküyor. Sürücü zaman aşımına uğruyor ve hatta bilgisayarı yeniden başlatıyor. Bu sorunlar muhtemelen 5700 serisinden kaynaklı.

Oyuna giriyorum ekran siyah siyah oluyor. Bir anda ekran kapanıyor. Oyun donuyor, çöküyor. Sürücü zaman aşımına uğruyor ve hatta bilgisayarı yeniden başlatıyor. Bu sorunlar muhtemelen 5700 serisinden kaynaklı.

Bende WattMan hatası alıyordum sürekli, kartı bir de yen almıştım tam iade edecektim ki şu çözüme denk geldim; denetim masasını aç, güç planları kısmına gir, solda ki menüden "güç düğmesinin ne yapacağına seç" seçeneğinr tıkla, açılan ekranda "kullanılmayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkla sonra oradan hızlı başlatma ın tikini kaldır ve kaydet. Sonra powershell'i yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz ve enter la "powercfg - h off". Tam emin olmak için birde bios'a gir oradan da hızlı başlatmayı kapat, bios ingilizce ise ismi "fast startup".

Bunları yap sonra driverları ddu ile kaldır tekrar yükle, sonucu yazarsın.

Bende WattMan hatası alıyordum sürekli, kartı bir de yen almıştım tam iade edecektim ki şu çözüme denk geldim; denetim masasını aç, güç planları kısmına gir, solda ki menüden "güç düğmesinin ne yapacağına seç" seçeneğinr tıkla, açılan ekranda "kullanılmayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkla sonra oradan hızlı başlatma ın tikini kaldır ve kaydet. Sonra PowerShell'i yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz ve enter la "powercfg - h off". Tam emin olmak için bir de BIOS'a gir oradan da hızlı başlatmayı kapat, BIOS İngilizce ise ismi "Fast startup".

Bunları yap sonra driverları DDU ile kaldır tekrar yükle, sonucu yazarsın.

Deniyorum bakalım olacak mı?

Bende WattMan hatası alıyordum sürekli, kartı bir de yen almıştım tam iade edecektim ki şu çözüme denk geldim; denetim masasını aç, güç planları kısmına gir, solda ki menüden "güç düğmesinin ne yapacağına seç" seçeneğinr tıkla, açılan ekranda "kullanılmayan ayarları değiştir" seçeneğine tıkla sonra oradan hızlı başlatma ın tikini kaldır ve kaydet. Sonra PowerShell'i yönetici olarak çalıştır ve şu komutu yaz ve enter la "powercfg - h off". Tam emin olmak için bir de BIOS'a gir oradan da hızlı başlatmayı kapat, BIOS İngilizce ise ismi "Fast startup".

Bunları yap sonra driverları DDU ile kaldır tekrar yükle, sonucu yazarsın.

Hocam baktım da teknik olarak benim sorunlarımla çok ilgisi yok. Ama az önce keşfettim işlemcinin fanları dönmüyormuş. Kabloyla oynadım düzeldi. Diğerleri olmasa da kapanma bu sanırım.

Son düzenleme:
Deniyorum bakalım olacak mı?

Hocam baktım da teknik olarak benim sorunlarımla çok ilgisi yok. Ama az önce keşfettim işlemcinin fanları dönmüyormuş. Kabloyla oynadım düzeldi. Diğerleri olmasa da kapanma bu sanırım.
Knk zaman aşımı hatası almıyor musun? Bu sana dediklerimin alakası var onunla, aynı hatayı bu şekilde çözdüm.

Benim sıkıntım daha çok şöyle. Zaman aşımı bu kadar olmuyor ve Fast boot da kapalı zaten.

Benim sıkıntım daha çok şöyle. Zaman aşımı bu kadar olmuyor ve Fast boot da kapalı zaten.

Bununla birlikte de oyun veya bilgisayar çöküyor işte.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-04 224040.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-04 224040.png
    323,1 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı