AMD Threadripper 3970X ve RTX 3090 sistem P95 + FurMark testinde kapanıyor

john.john

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
4x32 GB G.Skill F4-4000C18-32gtzr
SSD veya HDD modeli
Samsung 1TB 980 Pro + 2TB 970 EVO Plus
Ekran kartı
MSI RTX 3090 Ventus
Anakart
ASUS Prime TRX40 Pro S
İşlemci
AMD Threadripper 3970X
Sistemde 850W PSU mevcut. RAM'ler 4000MHz fakat 4000'e alınca sistem açılmıyor. BIOS'a yönlendiriyor. Mecbur 3200MHz de çalıştırabiliyorum. Prime 95 ve FurMark aynı anda açında 15 saniye sonra sistem kapanıyor. Ayrı ayrı açınca kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklı olabilir?

Sistemde 850W PSU mevcut. RAM'ler 4000MHz fakat 4000'e alınca sistem açılmıyor. BIOS'a yönlendiriyor. Mecbur 3200MHz de çalıştırabiliyorum. Prime 95 ve FurMark aynı anda açında 15 saniye sonra sistem kapanıyor. Ayrı ayrı açınca kapanmıyor. Sorun nereden kaynaklı olabilir?
Güc kaynağı olabilir.

Özellikle Furmark gibi ağır testi Prime 95 ile aynı anda açılmasını ilk kez duyuyorum. Bence bunu yapmayın hocam.
Yapılmasında bir sorun yok. İkisi farklı yerlere yükleniyorlar. OCCT power testi bu işlemi birlikte yapıyor. Ekran kartını ve işlemciyi aynı anda stres testine sokarak power supply kaynaklı bir sorun olup olmadığını anlamaya yardımcı oluyor. Görünen o ki bu konuda da PSU kaynaklı bir sorun söz konusu.
Ufak bir ihtimal, PSU'nun yetmiyor oluşu gibi bir durum söz konusu olabilir. İşlemci 280W default TDP'ye sahip. Eğer bir de boostla daha da yükseklere çıkıyorsa, 350-380W gibi, kapanması normal.

PSU'yu 1200W bir model ile değiştirmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim. Peki 4000MHz RAM'lerimi 3200'den daha yüksek bir hızda çalıştırmam mümkün mü?

İşlemcimde Noctua marka kule soğutma mevcut. Ve ekran kartım 80 dereceye çıkıyor. Unreal 5 valley sahnesini bile açması onlarca dakika sürdü 1-2 defa açılışta kapandı. Sıcaklıktan da kapanma durumu söz konusu olabilir mi?
Konu hafif troll koktu. İki testi aynı anda yapmanızın amacı nedir?

İki testi aynı anda yapma amacım, render işlemlerimde hem GPU hem CPU kullanıyor olmam. Bundan kaynaklı aslında projenin ortasında yahut render aşamamda kapanan bir sistem bana fayda sağlamaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı