Arkadaşlar merhaba, mevcut i5 6600K işlemcim ile MSI anakartımı güncellemek istiyorum. Ekran kartım şimdilik 1070, yeni seri çıktığında 5070 almayı planlıyorum. Anakartı MSI MAG B650 TOMAHAWK almayı düşünüyorum. İşlemci olarak da 9700X F/P olarak öne çıkıyor gibi. Sizin fikriniz nedir? Bir de kule tipi iyi bir soğutucum vardı ama iyi bir sıvı soğutmaya ihtiyacım olacak mı? Öyleyse bu konuda da önerinizi açığım.
Hocam işlemci 9900x'e güncellendi. Kardeşim mAtx anakart almamı öneriyor, ileride daha küçük ve estetik bir kasaya geçersem uyumlu olsun diyerek. Sizce olumsuzluklarla karşılaşma durumum var mı? Mevcut cpu soğutucumu araştırıp buldum, Xigmatek Aegir, biraz büyük bir kule tipi sogutucu. Şu anda mevcut atx anakartın ram slotlarından ilk slotun üstünü örtüp 2. Slottaki ram'e hafiften dokunuyor. Yer sorunu yaşarmıyım? Ayrıca yer sorunu olmayacaksa, bu soğutucu 9900x için yeterli olurmu? Bir de soğutu i5 6600k işlemcinin üzerinde AMD işlemci için ayrı bağlantı ekipmanı gerekecektir diye düşünüyorum, bunları temin etmek mümkün mü?