AMD VEGA 56 ve 64 İncelemesi

O eski AMD artık yok. Üst düzeye çözüm sunan ve rakibi seviyesinde fiyat sahibi bir firma var.
Eki Görüntüle 254362
Hocam aşagı yukarı aynı performans 20 fps fark atmıyor, fiyatıda aynı olacakmış eh 1 yıl önce çıktığına göre nasıl VEGA kartlar alınacak? GTX 1070 alan adamı ağlatamadığına göre bir anlamı yok bana göre.

Ekleme: Rakip kartlarıyla aynı fiyatta değil çok daha ucuz olacakmış önsiparişe göre. Alınabilir. Umarım madenciler tarafından yağmalanacak türden bir kart değildir.

TDP değerleriyle ilgili birkaç olumsuz yorum okudum burda başka başlıklar altında. Tamam belki Vega tüketim değerleri yüksek ama arkadaşlar çoğu kullanıcı/potansiyel alıcı F/P üzerinden değerlendirme yapacak kart almaya karar verirken. Onun için benim fikrimce TDP değeri çok da önemli olmayacak. Eğer 300-500 lira daha az verip GTX 1080 performansı alacak olursa insanlar (ki sanırım olacak) TDP falan hikaye.
Şunu da ekleyim, çoğu oyuncu artık düşük değerlere sahip PSU kullanmıyor. Çoğu kişinin sahip olduğu PSU ekran kartı için 400 watt'tan daha düşük çıkış sağlamıyor.

Şu anda GTX 1080 ÖZEL TASARIM sürümleri 2.600 TL'den başlıyor 2.900 TL'ye kadar var. Mining olayı yüzünden bu kadar pahalı. Nvidia'nın suçu değil. Vega 64'ün satabilmesi için Türkiye o kartın maximum 2.200 TL olması lazım. Bu da imkansız. En ucuz Vega 64 kartı 499 dolar. Su anki kur ile 1.760 TL oluyor KDV'siz. Türkiye'de rahat 2.500 TL olur o kart.

Vega AA performansı sorunlu. Testlerde bu yüzden farklılıklar görebilirsiniz. Driver sıkıntısı sanırsam. AA olmadan Vega kartlar rakiplerini eziyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…