AMD VEGA 56 ve 64 İncelemesi

İyi günler arkadaşlar. VEGA 56 ve 64'ün NDA'sı kalktı ve incelemeleri yayınlandı. Kaynak olarak Guru3D sitesini seçtim ve işte sonuçlar.

Sniper Elite 4 - DirectX 12 - Ultra Ayarlar

sniper elite 4.png

Rise of The Tomb Raider - DirectX 12 - Very High Ayarlar

rise of the tomb raider.png

Battlefield 1 - DirectX 12 - Ultra Ayarlar

Battlefield 1.png

Ghost Recon - Wildlands - DirectX 11 - Very High Ayarlar

Ghost Recon - Wildlands.png

GTA 5 - DirectX 11 - Ultra Ayarlar
gta 5.png

Test edilen tüm oyunlar ve kartın güç tüketimini görmek için Guru3D'den bakın.

AMD Radeon RX Vega 56 8GB review

Genel olarak 1070 161 Watt güç tüketirken VEGA 56 236 Watt güç tüketmiş. Performans olarak VEGA 56 DirectX 12 li ve Vulkan lı oyunlarda daha iyi.

AMD madem enerji verimliliğine çalışmıyorsun. O zaman git oyun yapımcılarına onlarla iş birliği yap da DirectX 12 li oyunlar çoğalsın. Yoksa VEGA 56'da satmaz.

Arkadaş parası olsa GTX 1080 yerine GTX 1070 alcak daha düşük güç tüketimi için. Performansı istemiyor yeter ki elektrik faturası az gelsin.
Yaa hala anlamıyor musun ? Watt/Performans. Daha da açıklayayım tükettiği güce karşılık sunduğu performans. Kaç saattir ben bunu diyorum. Watt performans oranı benim için bir kriter.

GTX 1080 ile 1070'i kıyaslarsak eğer tabi ki 1080 alırım. Neden mi ? 1070 150 watt 1080 180 watt. 30 watt a karşılık aradaki performans farkı çok bariz belli ediyor kendisini.

Ben kart alırken Watt performans oranını göz önüne alarak tercih yapıyorum.

Bak daha çok performans verip daha çok serin kart mı yoksa elektrik faturasına 10 TL daha az yakan kart mı?

RX Vega daha fazla performans verip üstüne daha serin bir karttır. Fakat siz körü körüne gidin Nvidia alın. 10 TL daha fazla faturaya para vermek kartı verimsiz yapıyormuş. Ben kafamı çalıştırırım. Daha çok performans ve daha serin kart almak varken elektrik faturasına 10 TL daha az vermek.
Daha çok performans verip derken 3. parti oyunlarda 1-5-8 FPS fark var. AMD'ye özel oyunlarda fark biraz yükseliyor. GTA 5'te 1070 VEGA 56'ya 40 FPS fark atıyor ona bakarsak.

Kartın serinlik ve performanslarına gelecek olursak eğer MSI ASUS gibi modeller hele bir gelsin.

Yaa hayla anlamıyor musun ? Watt/Performans. Daha da açıklayayım Tükettiği güce karşılık sunduğu performans. Kaç saattir ben bunu diyorum. Watt Performans oranı benim için bir kriter.

GTX 1080 ile 1070'i kıyaslarsak eğer tabi ki 1080 alırım. Neden mi ? 1070 150 watt 1080 180 watt. 30 watt a karşılık aradaki performans farkı çok bariz belli ediyor kendisini.

Ben kart alırken Watt Performans oranını göz önüne alarak tercih yapıyorum.

Daha çok performans verip derken 3. parti oyunlarda 1-5-8 FPS fark var. AMD ye özel oyunlarda fark biraz yükseliyor. GTA 5'te 1070 VEGA 56'ya 40 FPS fark atıyor ona bakarsak.

Kartın serinlik ve performanslarına gelecek olursak eğer MSI ASUS gibi modeller hele bir gelsin.
GT 1030 al. Bildiğim kadarıyla en iyi Watt/Performans onda. Tartışmaya gerek yok aslında. Sadece fikirlerimiz farklı. Bana göre güç kaynağı sorun çıkartmadıkça bir önemi yok.

GTA 5'de mi kıyaslayacağız kartları? Hala anlamıyorsun. AMD'ye özel oyunlar diye birşey yok. Yeni nesil oyunlar diye bir gerçek var. Nvidia eskidi. Ve Nvidia zemini Vega ile siliyor.

GTA 5' de mi kıyaslayacağız kartları? Hayla anlamıyorsun. AMD'ye özel oyunlar diye birşey yok. Yeni nesil oyunlar diye bir gerçek var. Nvidia eskidi. Ve Nvidia zemini Vega ile siliyor.
Var, Hitman, DOOM oyununa bakarsan görürsün, AMD ürünler hep daha iyi sonuç alıyor, Nvidia nerde nasıl eskidi ? Hala AMD GTX 1080 Ti'ya rakip güzel kart sunamadı. Vega 64 modeli bile GTX 1080 ve GTX 980 Ti modellerine rakip olarak gösteriliyor, nerede GTX 1080 Ti modeline rakip, Nvidia'yı eskimesi için AMD'nin GTX 1080 Ti'dan %20-25 daha iyi performans veren ve güç tüketimi daha az olan bir model çıkarması lazım, Vega ise bunun tersi.

Kimse fanboyluk yapmamış, sen hala ortada olan durum için kendi ezberlediğin bilgileri savunuyorsun, sen git Vega al bizi ilgilendirmez, biz burda rakibine göre sunduğu performans ve tüketim değerlerine bakıyoruz, teknolojik duruma bakıyoruz ama sen hala Vega'da Vega diye tutturmuşsun, git al seni tutan yok, senin burda yazdığınla kimse Vega almaz, Nvidia'da batmaz, kimsede fanboy olmaz. Biz burda bu kartlar verimsiz diyoruz, aynı fps değerini sunsa bile GTX 1070'i geçse bile tüketim farkı onu verimsiz kılıyor, verimsiz kart alınır demek için ya fiyatının aşırı uyğun olması lazım yada senin gibi körü körüne bir bilgiyi savunmak lazım. Technopat'ta incelemesi çıkınca her iddaaya girerimki eksi yönlerinde güç tüketimi yer alıcak ve rakibinden 2 kat yüksek güç tüketiyor yazıcak.
Kimse çıkıpta güç tüketiminin fazla olması iyi diye bir söz dememiş. Güç tüketiminin fazla olması kötü buna katılıyorum ama bu kartı değerlendirmek için öncelikli kriter değil bence. Kartın Fiyat/Performansı daha önemli. Belki ev geçindirmediğim için böyle düşünüyorum. [emoji1]

Benim anlamadığım durum şu, neden 10 saat üzerinden hesapladınız? Zaten bu kadar fazla oynayan birisi iyi durumda olmalı, faturayı felan dert etmez. Şimdi ya işsiz birisiyse diyeceğim, o zaman neden bu kartı aldı? Kafamda deli sorular...
Ben fazla hesaplıyayım laf eden olmasın dedim. [emoji1]

Gt 1030 al. Bildiğim kadarıyla en iyi Watt/Performans onda. Tartışmaya gerek yok aslında. Sadece fikirlerimiz farklı. Bana göre güç kaynağı sorun çıkartmadıkça bir önemi yok.
GT 1030 değil bence. RX 480 diyorum ben Watt performans olarak iyi kart diye. O da 1080p monitörüm olduğu için.

GTA 5' de mi kıyaslayacağız kartları? Hayla anlamıyorsun. AMD'ye özel oyunlar diye birşey yok. Yeni nesil oyunlar diye bir gerçek var. Nvidia eskidi. Ve Nvidia zemini Vega ile siliyor.
AMD'ye özel oyunlar diye bir şey yok mu ? Doom, BF 1, Sniper Elite 4 vs vs Hatta yeni gelecek olan Far Cry 5 bile AMD ye özel olacak.

Volta mimarisi çıkıyor. Nvidia zemini Vega ile sildi bile.
Volta Mimarisi 2018 2. çeyrekte geliyor. Daha çok var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı