AMD vs Intel elektrik tüketimi

canberk_02

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2013
Mesajlar
11
Öncelikle günaydın herkese.

Ben HD 7970 ekran kartı ve FX 6300 işlemcili veya GTX 670 i5 3570k şeklinde bir PC toplamak istiyorum. Diğer bileşenlerin hemen hemen denk olacağını varsayarsak bu iki PC arasında kaç Watt elektrik tüketimi farkı olur ve bu farkın aylık elektrik faturasına yansımasının kaç TL olacağını hesaplayabilir misiniz?

Bu arada haftanın her günü ortalama 3 saat kullanacağımı farzedelim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla darboğaz konusunda sıkıntı yok, FX 6300 bile yeterlidir. Ama aslen iyi bir ekran kartında mesela GTX 680, GTX 780, 770, HD 7970 ve benzeri üst kartlara şu an en iyi işlemci i5 3570k işlemcidir. Z77A-GD55 anakart ile birleşince de iyi bir şey çıkıyor ortaya.

GTX 670 ve HD 7970 arasında pek fark yok ama Nvidia güç tüketim olarak AMD'den şu an için üstün ve Intel de aynı şekilde AMD'den üstün. O nedenle 3570k ve GTX 670'li sistem daha iyi bir seçim.

Ama şunu söyleyeyim her sistem yüke göre güç tüketir, sabit değildir. Aiz ekran kartını tam yükte çalıştıracak bir oyun veya işlemciyi tam yükte çalıştıracak bir program kullansanız ancak değişiklik olur. Yoksa onun dışında her iki platform alsanız bile yine aynı fatura ile karşılaşırsınız diye düşünüyorum, çok fark olmaz. Size tavsiye mutlaka 80 Plus bir güç kaynağı alın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir fark olmaz oyundaki etken ekran kartıdır, işlemci sadece ekran kartını darboğaz edecek düzeyde düşük bir işlemci olmasın yeter. FX 6300 yeterlidir, siz i7 bile alsanız yine aynı performansı görürsünüz. Yani ekran kartı gibi ne kadar iyisini alırsam oyunlarda o kadar iyi performans alırım olayı işlemcide yok.
 
Valla belkı gülüceksiniz ama benım evde ki klimam 1 kw bılgısayarım da ki güç kaynagı 650 w yanı yarı yarıya. Klima saatı 1 tl den çalısıo demek kı tam yük bindiğinde bılgısayarda 65 kuruş dıyebılırmıyiz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı