Amd vs nVidia

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

memett

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2013
Mesajlar
41
Yer
kayseri/merkez
AMD Ekran kartlarında olup Nvidia da olmayan Nvidia da olup Amd de olmayan teknolojilere nedir? Ne işe yarar? Benim bildiğim AMD'nin CF karsılık, Nvidiada SLI var. Bir de Nvidia'da Physx var bunlar dışında bir şeyler var mı? Ali abi ve Recep abi de cevap verirse sevinirim:)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Grafikte nvidia önde gibi ama donanımda bir firma ne yaparsa ötekide yapıyor arada uçurum bırakacak donanım yok herhalde.
 
Ama şunda hemfikiriz ki nvidia kartları daha çok talep görüyor ve araştırmalara ve incelemelere göre de daha fazla performans veriyor.
 
Bildiğim kadarıyla NVIDIA 3D teknolojisinde AMD'den daha ileride. Ek olarak TXAA, FXAA gibi NVIDIA'ya özel keskinleştirmeler var ve bu keskinleştirmeler AMD'de olduğu gibi çok büyük farklarda fps düşüşüne sebep olmuyor. En azından öyle biliyorum.
 
Şu anki Türkiye piyasasına göre üst seviye (Titan vs. hariç) bir ekran kartı alacaksan Nvidia derim çünkü AMD'nin şuanki kartları kısa süre sonra 2. plana düşecek zira yeni nesil kartların çıkması söz konusu.
 
Nvidia'nın daha zengin bir firma olduğu her halinden belli.
 
Şuan ki Türkiye piyasasına göre üst seviye (Titan vs. hariç) bir ekran kartı alacaksan Nvidia derim çünkü AMD'nin şuan ki kartları kısa süre sonra 2. plana düşecek zira yeni nesil kartların çıkması söz konusu.

Sen öyle zannet (Not; Burada AMD fanboy'luğu yapmıyorum) AMD 7990 çift gpu'lu ekran kartını çoğu oyunda uyumluluğu bile yok. Bakma şu an herkes GTX760-770 önerdiğine piyasada AMD'nin eski jenerasyon kartları olduğu için almıyor. HD8xxx serisi F/P kartları çıksın görücem ben hangi kart 2. plana düşücek. (Burada NVIDIA kötü diye bir şey yok. NVIDIA yüksek bütçeli kartlar olduğu için Türkiye piyasasına uygun kart değil)
 
TressFX AMD tarafında olupta nVidia tarafında olmayan şey sanırım.

f4257dad-4fb2-47eb-89f8-c867f07d1f43.jpg
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı