AMD WattMan Hatası

Sanflex

Decapat
Katılım
11 Kasım 2020
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar arkadaşlar, iyi forumlar. Öncelikle baştan söyleyeyim, uzun bir yazı olacak.

25 Eylül tarihinde özelliklerini aşağıda resim olarak eklediğim hazır sistemi Teknobiyotik üzerinden montaj ve test ücretiyle birlikte sipariş ettim. Windows kurulumunu, güncellemeleri, driverları her şeyi kurdum. Oyunlarımı harddiskimden bilgisayarıma aktardım. Başladım oyundaki testlere.
CS:GO gireyim dedim. Her şey gayet güzel, yüksek ayarlarda oynuyorum, FPS'te bir sıkıntı yok vs. derken maç 14-13 iken bir anda ekranım dondu ve beni Alt Tab gibi masaüstüne yolladı. Mouse sol clickine tıkladığımda silah sesleri vs. hala geliyordu. Neyse dedim oyun alta aldı herhalde, görev çubuğundan tekrar tıkladım hiçbir şekilde oyuna geri girmedi ve bilgisayar kendini restartladı. Bilgisayar tekrardan açıldığında "Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yüklendi." Yazısı geldi bildirim çubuğunda. Neyse devam ediyorum oynamaya. 1-2 el daha attım vs. sorun yok gibi. Derken diğer maçta bir daha yaptı ve bu sefer Alt Tab'a attığında masaüstünde bir şeylere tıklamak istediğimde ekranda görüntü bozulmaları oldu.
Aşağıya olan ekranların fotoğrafını bırakıyorum. Diğer oyunları denedim, LoL, Valorant ve GTA V; bu oyunlara girdiğimde başta sorun yoktu sadece CS'de sorun vardı fakat diğer günlerde GTA V'te de kapanmaya başladı. Bildiğiniz 2-3 saat oynuyorum hiçbir şey yok fakat bir anda kapanıp kendini restartlıyordu bilgisayar. Ben kendim sorunun ekran kartından olduğunu düşünmeye başladım fakat ekran kartı sıcaklıklarını test ettiğimde 60-70 arasında geziniyordu ve FPS'le ilgili herhangi bir sorunum yoktu. İşte bu yüzden sorunu anlamlandıramıyordum. En son gün Valorant'ta da kapanınca bu sorun canıma tak etti ve teknik servisle konuştum. Ürünü onlara yollayabileceğimi söylediler vs. kasayı tüm kutularıyla beraber 16 Ekim günü teknik servise kendim götürüp bıraktım. Günler geçti beni aramalarını bekliyorum, mail atıyorum telefonla arıyorum geri dönüş yapan yok vs. derken uzun bir mailimden sonra beni aradılar. Teknik servisteki arkadaş ismini verip sizin bilgisayarla ben ilgileniyorum deyip cümlelerine başladı. Bilgisayarımı 21 Ekim'den beri teste tabii tutmuş, sadece benim SSD üzerinden güvenlik duvarı oldugundan işlem yapamıyormuş, kendi SSD'sini takmış.
GTA V'i saatlerce açık bırakmış, kendisi de oynamış etmiş fakat hiçbir şekilde bilgisayarın kapanmadığını söylüyor. Bana çevre birimler olarak neler taktığımı sordu, bunların sebep olabileceğini söyledi vs. ama bildiğiniz klavye, mouse, kulaklık ve mikrofondan başka taktığım hiçbir şey yok. Monitörün HDMI kablosunu değiştirip deneyebileceğimi de söyledi.
En sonunda biraz daha test edip bana SSD'yi değiştirip yollayacağını söyledi. 7 Kasım günü bilgisayarım eve geldi. Windows kurulumu vs yapılmıştı. Her neyse kurdum oynuyorum (Düzelmiş olacağına dair hiçbir umudum yoktu fakat işte insan inanmak istiyor.), CS:GO ve Valorant'ta bir takılma vardı FPS düşmesi gibi. Kendim Fortnite'da yükledim oynuyorum destansı ayarlarda 120 FPS civarı alırken sağ sola döndüğümde, toplanma alanında, fightlarda vs. FPS anlık olarak 40-50'lere düşüyordu. Fakat henüz bilgisayarım geçen sefer kapandığı gibi bir sorun yaşamamıştı.
Dedim bir güncellemelere bakayım, AMD Radeon Yazılımının ocak 2020 sürümü kuruluydu. Hemen 20.9.1 kurdum. Windows Update'lerinin hepsini yaptım. CS:GO ve Valorant'taki FPS droplar gitti fakat Fortnite'takiler hala devam ediyordu. Gelgelelim dün akşam bu sefer CS'ye bastım ve tam açılacağı sırada donup kapandı restartlandı. Yine WattMan hatası verdi. Dedim olur böyle şeyler, test etmeye, denemeye devam.
Bugün The Long Dark indirdim. Biraz oynadıktan sonra yemek molası verdim, çıktım oyundan. Gelip devam edecekken oyunu açmaya bastım, ilk ekranı geldi yazıları vs. ama bir anda oyun kapandı. Bu sefer bilgisayar kapanmadı fakat kenarda bildirim geldi ve yine WattMan hatası. Arkadaşlar, ben son 5 yıldır laptop kullanıcısıyım; oyun oynayan, seven biri olarak düşük FPS'lerde, zor şartlarda yıllarca öyle ya da böyle oynadım. Tam çok güzel bir bilgisayar topladım dedim, her şey iyi olacak dedim fakat bilgisayarımı neredeyse 25 Eylül'den bu yana hiç kullanamadım, kullandıysam da sürekli kapanıcak mı, bu sefer hata verecek mi korkularıyla kullandım. Oyuna giriyorum, gözüm FPS'ten başka bir yeri görmüyor. Sürekli kapanıcak mı korkusuyla yaşamaktan bıktım, inanın kafayı yiyecek duruma geldim.

Sizce bu bilgisayardaki sorun nedir arkadaşlar? Teknik servis sorunumu bulamadı ve SSD değiştirip yolladı. Nasıl hiç denk gelemez? Böyle bir şey nasıl olabilir? Ben yetkili kişiye güç kaynağında problem olabilir mi diye sordum, hayır hiç kapanmadı, problem olsa çoktan kapanırdı vs. dedi. Bu güç kaynağı mı yetersiz sizce? Ekran kartında mı sıkıntı var? RAM'lerde mi? Nerede, bilgisayar aldığıma pişman oldum resmen, almadan önce laptopumda en düşük ayarlarda 80-90 FPS'te takılıyordum ne kapanıyordu ne bir şey. Yardımlarınızı, yorumlarınızı bekliyorum, iyi akşamlar.
 

Dosya Ekleri

  • F2C9367F-717C-48F2-9AE3-D7FD09BA6660.jpeg
    F2C9367F-717C-48F2-9AE3-D7FD09BA6660.jpeg
    88,9 KB · Görüntüleme: 148
  • EE77EC1D-5A9F-449B-B12A-EA802EE2E5F9.jpeg
    EE77EC1D-5A9F-449B-B12A-EA802EE2E5F9.jpeg
    80,5 KB · Görüntüleme: 150
  • 2D4DEB2F-569C-40E0-831C-C38C422504C8.jpeg
    2D4DEB2F-569C-40E0-831C-C38C422504C8.jpeg
    181,7 KB · Görüntüleme: 163
  • CC890F5E-7AB6-4B51-BA42-A2E8C0C25B59.jpeg
    CC890F5E-7AB6-4B51-BA42-A2E8C0C25B59.jpeg
    158,5 KB · Görüntüleme: 128
  • B56B0AA2-87CB-4C71-8B56-BC5816EDA9DB.jpeg
    B56B0AA2-87CB-4C71-8B56-BC5816EDA9DB.jpeg
    205,7 KB · Görüntüleme: 129
Merhaba,
Biraz geç yazıyorum ancak bunu okuyanlara fayda sağlayabileceğinden dolayı yazma gereksinimi hissettim.

Sorunun RAM'lerden olduğunu düşünüyorum ancak güç kaynağından da olabilir umarım yazacaklarım anlaşılır bir şekilde olur atlamadan okuyun lütfen.

Öncelikle RAM'ler hakkında;
RAM'ler depolama birimlerinden aldıkları verileri işleyerek gerekli birime gönderdikten sonra silerler bu yüzden anlık bir veri kaybı sonucu Windows veya ekran kartına gönderilen verilerde herhangi bir veri kaybı sonucu bilgisayarınız reset atabilir veya ekranınızda çalışmayan pikseller görebilirsiniz başka bir SSD'de çalışmasını da şu şekilde açıklayabilirim sanırım.

Teknik servisin kullanmış olduğu SSD'nin daha hızlı olması;
Ssd'ne kadar hızlı veri gönderirse RAM'lerinizde o kadar az veri birikmesi olur ve daha az veri birikmesi ise RAM'lerinize daha az yük bindireceği için bu hatalar olmayabilir yani corrupted olan kısma SSD'nin hızlı olması nedeni ile ulaşamıyor olabilir Memtest yapıp hata olup olmadığına bakabilirsiniz RecepBbaltaş'ın ilgili videosundan öğrenebilirsiniz.

Güç kaynağı hakkında;
High Power aslında kötü bir marka değil ancak "eco" modellerinin pek güvenli olduklarını söyleyemem oldukça ucuz materyal kullanıldığını söyleyebilirim büyük ihtimalle eski DDR2 OEM sistemler ile gelen güç kaynaklarıyla aynı malzemeler kullanılıyordur hatta bu yüzden güç kaynağınız olabildiğini düşündüm.
Tabii bu RAM'den sonraki ihtimal.

Anakart, ekran kartı, işlemci olamaz çevre birimleri ile de alakalı olduğunu düşünmüyorum öyle olsaydı Windows'un sürücüyü kaldırması gerekiyordu.

Umarım yardımcı olabilmişimdir sorununuzu çözdüğünüzde neden kaynaklandığınızı da yazın lütfen iyi günler dilerim.
benim psum 600 w frisby marka 3.3 v çıkışı max 1.7 w olarak çıkıyor ve wattman hatası alıyorum oyundayken bir anda ekran kartı kapanıyor nedeni psudan olabilir mi
 
Güç kaynağının modelini yazma imkanın var ise kontrol ederim ancak ekran kartı nasıl kapanıyor sadece ekran kartı mı devre dışı kalıyor yoksa tüm sistemin mi kapanıyor tam olarak açıklayabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.
 
Güç kaynağının modelini yazma imkanın var ise kontrol ederim ancak ekran kartı nasıl kapanıyor sadece ekran kartı mı devre dışı kalıyor yoksa tüm sistemin mi kapanıyor tam olarak açıklayabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.
ekran kartı kapanıyor sistem çalışıyor arkada sesler geliyor yani sistem kapanmıyor dediğiniz gibi ekran kartı devre dışı kalıyor psu:https://www.hepsiburada.com/frisby-...r-ps6080p-p-HBV00000SS0TT?magaza=FayTeknoloji
 
Power supplynizden dolayı bu sorunun olduğunu düşünmüyorum 600W bronz belki günümüz standartlarında düşük kalıyor gibi görünse de RTX2060 Super'i bile besleyebilecek kapasitededir.
Çok fazla soru soruyorum belki ama ekran kartının kapandığından nasıl emin oldunuz fanları mı duruyor veya aygıt çıkarılma sesi mi geliyor bilgisayardan.
Power supplyniz ekran kartınızı besleyemeseydi veya sorun oluşsaydı bilgisayarınız mavi ekran alır ve reset atardı yani sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal veya monitörünüzle alakalı olduğunu düşünüyorum.
 
Power supplynizden dolayı bu sorunun olduğunu düşünmüyorum 600W bronz belki günümüz standartlarında düşük kalıyor gibi görünse de RTX2060 Super'i bile besleyebilecek kapasitededir.
Çok fazla soru soruyorum belki ama ekran kartının kapandığından nasıl emin oldunuz fanları mı duruyor veya aygıt çıkarılma sesi mi geliyor bilgisayardan.
Power supplyniz ekran kartınızı besleyemeseydi veya sorun oluşsaydı bilgisayarınız mavi ekran alır ve reset atardı yani sorununuz büyük ihtimalle yazılımsal veya monitörünüzle alakalı olduğunu düşünüyorum.
Monitörüm benq xl 2411p ekran kartının kapandığını no signal display port yazısı çıkıyor ekran kartı fanları duruyor ordan anlıyorum birde biryerde okumuştum ramlerden dolayı olabilir dediler anlık elektirik kesintisine dolayı ekran kartı kendini kapatır diye benimde 3.3v çıkışı 1.7 olarak çıktığı için psu dan ya da ramden diyordum o yüzden bir bilene danışmak istedim
 
Bu problemin kesinlikle donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sonuçta sesler geliyor değil mi? Ve mavi ekrana düşmüyor.
Önerim temiz bir Windows kurulumu yapmanız eğer sorun devam ederse CMD'yi yönetici olarak açıp büyük harfler ile "SFC /SCANNOW" yazmanız.

Büyük ihtimalle daha fazla yardımcı olamayacağım çünkü donanım kaynaklı ise bilgisayarınızın tüm donanımlarından kaynaklanıyor olabilir sonuçta görüntü tüm birimlerden geçerek ekrana ulaşıyor.
Ve eğer yedekte parçalarınız yok ise hata mesajı almadan anlamamız imkansız.
 
Bu problemin kesinlikle donanım kaynaklı olduğunu düşünmüyorum sonuçta sesler geliyor değil mi? Ve mavi ekrana düşmüyor.
Önerim temiz bir Windows kurulumu yapmanız eğer sorun devam ederse CMD'yi yönetici olarak açıp büyük harfler ile "SFC /SCANNOW" yazmanız.

Büyük ihtimalle daha fazla yardımcı olamayacağım çünkü donanım kaynaklı ise bilgisayarınızın tüm donanımlarından kaynaklanıyor olabilir sonuçta görüntü tüm birimlerden geçerek ekrana ulaşıyor.
Ve eğer yedekte parçalarınız yok ise hata mesajı almadan anlamamız imkansız.te
cmd ye o bu kodu yazınca ne işe yarıyor merak ettiğim için soruyorum
 
Windows'un önemli olduğunu düşünüp kopyaladığı dosyaları tarayıp bozuk olan dosyaların yerine koyar bu sayede herhangi bir veri kaybın olmadan Windows'u onarmış olursun bu kod aynı zamanda Windows'un önemli bulduğu sürücüleri de onarabilir bu yüzden yapıp denemeni söylüyorum Windows'unda herhangi bir problem olmasa bile sürücü sorunuysa problemini çözüme ulaştırır ki ben neredeyse her ay bu kodu kullanıyorum herhangi bir problem görünmese bile.
 
Windows'un önemli olduğunu düşünüp kopyaladığı dosyaları tarayıp bozuk olan dosyaların yerine koyar bu sayede herhangi bir veri kaybın olmadan Windows'u onarmış olursun bu kod aynı zamanda Windows'un önemli bulduğu sürücüleri de onarabilir bu yüzden yapıp denemeni söylüyorum Windows'unda herhangi bir problem olmasa bile sürücü sorunuysa problemini çözüme ulaştırır ki ben neredeyse her ay bu kodu kullanıyorum herhangi bir problem görünmese bile.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağ olun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı