AMD zen fiyat/performansla İntel'i Geçer mi?

Akdeniz07

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Herkesin bildiği üzere AMD uzun süredir üzerinde çalıştığı 14 NM'lik zen mimarisini 2017'de çıkaracak projenin mühendisleri arasında jim keller gibi bir adamın olması doğal olarak herkesin beklentisini yüksek tutmasına sebep oldu. Sizce AMD zen hamlesiyle eski şaşalı günlerine dönüp intel i7'lerle rekabet edebilecek seviyeye gelecek mi fiyat/performansa oynarsa rekabet kızışacak gibi gözüyor. Sizlerin düşünceleri nedir? Özellikle @Recep Baltaş @Ali Güngör bu konu hakkında bir kafa ayarı yaparsanız çok güzel olur diye düşünüyorum keyifle izleriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin bildiği üzere AMD uzun süredir üzerinde çalıştığı 14 NM'lik zen mimarisini 2017'de çıkaracak projenin mühendisleri arasında jim keller gibi bir adamın olması doğal olarak herkesin beklentisini yüksek tutmasına sebep oldu. Sizce AMD zen hamlesiyle eski şaşalı günlerine dönüp intel i7'lerle rekabet edebilecek seviyeye gelecek mi fiyat/performansa oynarsa rekabet kızışacak gibi gözüyor. Sizlerin düşünceleri nedir? Özellikle @Recep Baltaş @Ali Güngör bu konu hakkında bir kafa ayarı yaparsanız çok güzel olur diye düşünüyorum keyifle izleriz.
Bence olacak gibi, yapılan testlerde İ7 6900K'yı az bir farkla yendi. Ayrıca söylentilere göre FX 8350'in iki katı performans verecekmiş. Yani İ7 6700K'dan daha güçlü bir performans.

Hedefleri yüksek performans. İlk çıkaracakları işlemcilerde F/P ürünleriyle karşımıza çıkacaklarını sanmıyorum ama bir i7 performansı veren işlemciyi i7'den çok daha ucuza vereceklerini hepimiz tahmin edebiliriz. Nano teknoloji olarak hep bir adım geriden gelen AMD bence aynı teknolojiyle bir adım öne geçebilir. Çünkü önbellek işini AMD intelden daha iyi yapıyor bu konuyu araştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı