AMD'nin 4 aydır sürücü çıkarmaması nedendir?

Darth Cirius

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
AMD, RX 6000 ve 7000 serisi dahil, 4 aydır sürücü çıkarmıyor. 25.1.1 adlı bir beta sürücüsü var ancak bu beta süreçleri AMD'ede bir hayli yavaşladı. Tabii her dakika sürücü çıkarsın demiyoruz ancak Game Ready sürücüleri bile çıkmamakta. Belki de yeni oyunlarda bu sebeple 5-6 FPS daha aşağıda değerler görüyoruz. AMD GPU işini iyice saldı gibi gözüküyor.

NVIDIA'da öyle çok sık sürücü çıkarmıyor. 6 Aralık ile 30 Ocak arası sadece 1 sürücü çıktı, o da 5000 serisi yüzünden çıktı sayılır.
Bu arada AMD, Spider-Man 2 için sürücü yayınladı diye biliyorum. Millet oyunun PC çıkışının ertelenmeyecegini AMD sürücü yayınladı diye anlamıştı.

En son çıkan oyunların çoğunu sıkıntısız çalıştırıyor zaten.
Her ay sürekli güncelleme getirerek stabil olmayan sürücü çıkartıcağına yeni AA veya AAA oyunlar çıktıkça ya da 3-4 ay da bir güncelleme getirse daha iyi en azından stabil sürücü de bir süre kalır insanlar.

Bu arada AMD, Spider-Man 2 için sürücü yayınladı diye biliyorum.
24.12.1 son çıkan sürüm, 2024 Kasım'da çıktı. Spiderman 2 için sürücü gelmedi.

GPU kısmı tembel bu adamların. 20 yıldır düzgün sürücü yapamadılar. Yeni kartları bekleseler de 4 ay çok uzun süre.
Katılıyorum. Eskiden 2-3 haftada bir sürücü gelirdi, sürekli güncelleme gelsin de demiyorum ancak bu da çok yavaş bir süreç.

En son çıkan oyunların çoğunu sıkıntısız çalıştırıyor zaten.
Her ay sürekli güncelleme getirerek stabil olmayan sürücü çıkartıcağına yeni AA veya AAA oyunlar çıktıkça ya da 3-4 ay da bir güncelleme getirse daha iyi en azından stabil sürücü de bir süre kalır insanlar.
Sıkıntısız çalıştırdığını bilmiyoruz ki? Örneğin belki Kingdom Come 2'de daha iyi değerler göreceğiz ancak herhangi bir Game Ready sürücüsü yok. AAA oyunlar demişsiniz ancak örneğin Spiderman 2 için sürücü gelmedi.

Bir düzenleme gireyim, aslında 25.1.1 Spiderman 2 için Game Ready sundu ancak bunu AMD Adrenalin içinden indiremiyoruz, ekstra Beta sayfasına gidip indirmemiz gerekiyor. Opsiyonel olarak bile sunulmadı.

Sık ve kararlı olmayan sürücüler yerine seyrek zamanlı kararlı sürücüler çıkarması daha iyi. Uzun süre sürücü çıkarmadı evet ama bir sonraki sürücü kararlı olursa iyi olur.

Sık ve kararlı olmayan sürücüler yerine seyrek zamanlı kararlı sürücüler çıkarması daha iyi. Uzun süre sürücü çıkarmadı evet ama bir sonraki sürücü kararlı olursa iyi olur.
WHQL olarak 3-4 ayda verebilir, bu doğru bir yaklaşım. Ancak isteğe bağlı güncellemeleri sıklıkla çıkarmalarının bir zararı yok, en azından Game Ready.

24.12.1 son çıkan sürüm, 2024 Kasım'da çıktı. Spider-Man 2 için sürücü gelmedi.

Katılıyorum. Eskiden 2-3 haftada bir sürücü gelirdi, sürekli güncelleme gelsin de demiyorum ancak bu da çok yavaş bir süreç.

Sıkıntısız çalıştırdığını bilmiyoruz ki? Örneğin belki kingdom come 2'de daha iyi değerler göreceğiz ancak herhangi bir Game Ready sürücüsü yok. AAA oyunlar demişsiniz ancak örneğin Spider-Man 2 için sürücü gelmedi.

Bir düzenleme gireyim, aslında 25.1.1 Spider-Man 2 için Game Ready sundu ancak bunu AMD Adrenalin içinden indiremiyoruz, ekstra beta sayfasına gidip indirmemiz gerekiyor. Opsiyonel olarak bile sunulmadı.

Kasım değil aralık ayında çıkmış.

Desktop Screenshot 2025.02.11 - 17.30.53.90.png

AMD 2-3 hafta falan geriden geliyor NVIDIA'dan. Anormal bir fark gibi gelmedi bana. NVIDIA da 5 Aralıktan sonra 30 Ocakta yeni sürümü çıkardı. Ayrıca NVIDIA'nın son yayınladığı sürümler rezalet durumda. AMD'nin aynı hatayı yapmamak için bekletmesi doğru bir yaklaşım olmuş. 30 Ocakta yayınlandı da ne oldu? RTX4000 serisi bile siyah ekran sorunları yaşıyor. Cyberpunk çöküyor bende. Ayrıca RDR2 mini map siyah gözüküyor. Son sürümlerden birinde oldu bu durum ve geçmedi.

GPU kısmı tembel bu adamların. 20 yıldır düzgün sürücü yapamadılar. Yeni kartları bekleseler de 4 ay çok uzun süre.

NVIDIA da batırıyor. NVIDIA App yüzünden düşük performans alındığını zaten herkes biliyor. Ayrıca son sürümlerden sonra çökme, siyah ekran vb sorunlarda arttı. Ve bu sadece RTX5000 serisine özel değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeni konular

Geri
Yukarı