Amerika gerçekten sanıldığı gibi mi?

PS5'in 500 TL oyunların 80 TL olduğunu düşün öyle karar ver.
Yani Amerika'da yaşamak için mantıklı sebep PS5'in 500TL olması mı? İlginç. Bir ülkeye sadece PS ve oyunlar ucuz olduğu için mi gidilir?
 
Amerika'yı görme şansım oldu. Net olarak şunu diyebilirim ki, zıtlıklar ülkesi. Bir taraf lüks bir restoranda şarabını yudumlarken, diğer taraf yolun kenarında oturmuş, bozukluk bekliyor. Kesinlikle o Amerikan rüyası yok. Var ama en azından bizim için yok. Amerika'da ya çok zenginsin, ya da çok fakir. Ortası yok diyebilirim. Benim, senin tutunabileceğimiz bir ekosistem değil orası. Ha bugünün zenginiysen, yarının fakiri olma ihtimalin de çok yüksek olan bir ülke ancak bunlara rağmen yaşamak isterdim. Bizim ülkemizden daha kötü durumda değil elbette. Sadece o kadar abartmamak lazım.
 
Yani Amerika'da yaşamak için mantıklı sebep PS5'in 500TL olması mı? İlginç. Bir ülkeye sadece PS ve oyunlar ucuz olduğu için mi gidilir?
Dostum şöyle düşün genciz ve teknoloji çağındayız 1500 birime en güzel teknolojik cihzaları alabilirken burada o 15000 birim oluyor,hayat standartları,"ÇEVRE",sanata sanatçıya verilen değer,politik kaygılar olmadan yaşamak,bunların hiç birisi Türkiye içerisinde yok ve genç olduğumuz için orada yaşayan adamdan benim neyim eksik diyebiliyoruz ki çok doğal,adam 1 hafta hot dog satıyor en kral telefonu alırken biz sürünüyoruz Amerikayı baz alarak konuşmuyorum Amerika ve Avrupa yaşam standartlarının iyi olduğu yerlerdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı