Amerika GP tahminleriniz

Erdo2525

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
1.782
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Beylikdüzü
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese Merhabalar! Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere bu hafta sonu Amerika GP'si var. 2018 yılında Raikkonen yıllar sonra ilk zaferini almıştı. Yakın vakitte hatırlayabildiğim sadece bu var. Bu sene kim kazanır? İlk 5 turda yarış dışı kalan olur mu? Genel olarak tahminleriniz neler?
 
Herkese Merhabalar! Bildiğiniz ya da bilmediğiniz üzere bu hafta sonu Amerika GP'si var. 2018 yılında Raikkonen yıllar sonra ilk zaferini almıştı. Yakın vakitte hatırlayabildiğim sadece bu var. Bu sene kim kazanır? İlk 5 turda yarış dışı kalan olur mu? Genel olarak tahminleriniz neler?
Max Verstappen diye düşünüyorum. Ama Hamilton'ında zorlayacağını düşünüyorum. Bu ikili arasında gider gelir sanırım.
 
Mercedes'in favori olduğu bir pist. Bu hafta için takımlar pek bir şey açıklamadı. Hafta sonu gelince takımların ne yaptığını anlayabiliriz. Şu anlık Mercedes motorlu araçlar avantajlı.
 
Normalde Türkiye'de RBR aracının avantajlı olması beklenirken Mercedes çok hızlıydı. Bu klasmanda işler tek bir yarışta bile değişebiliyor, Rusya'daki beklenmedik durumların ardından Verstappen 18 puanı alınca sezonun geri kalanında kazanma ihtimalini çok yüksek görüyordum. Sadece ben değil milyonlarca kişi de öyle düşünüyordu. Türkiye'de yarış kuru zeminde olsaydı belki RBR aracının mekanik tutuşu öne çıkabilir diyebiliriz ama düzlük hızı Mercedes'te yükselmiş durumda. Fransa'da da tam tersi olmuştu, orada Mercedes güçlü derken RBR aracı düzlüklerde bile daha yüksek hıza sahipti mesela.

Geçen haftaki Mercedes performansından sonra RBR galibiyetine olan inancım biraz azaldı açıkçası. Bu hızdaki Mercedes ve Hamilton araçta yanlış pist ayarı yapmazsa, pitlerde sorun yaşamazlarsa, yarış içinde beklenmedik şeyler olmazsa Verstappen'in işi çok zor.
 
Mercedes güçlü derken RBR aracı düzlüklerde
Esnek kanat yasağı Redbull'un düzlük hızını düşürdü.

Mercedes tarafında gelişim var son yarışlarda. Ben favorim Mercedes açıkçası. Türkiye GP yarışında Redbull ayar sorunu yaşasa da Mercedes'in ileriye dönük bir adım attığı görülüyor. Ben Türkiye kadar geride kalacaklarını düşünmüyorum.

Adrian Newey bisiklet kazası geçirmişti bir süredir takımda değildi. İstanbul Park pistinde de takımın yanlış ayar seçtiğini hemen tespit etmiş.

Mercedes yüksek motor modlarını eskiye göre daha fazla kullanıyor gibi görünüyor bu da düzlük hızlarını arttırmış görünüyor. Marko Mercedes düzlüklerde DRS açık gibi gidiyor dedi, doğru bir açıklama.
 
Red Bull'ların kazanmasını isterim. Ama Hamilton yeni motorla çok hızlı görünüyor. Bakalım heyecanlı ve bol geçişli bir yarış olsun.
 
Marko Mercedes düzlüklerde DRS açık gibi gidiyor dedi, doğru bir açıklama.
Aslında bu durum biraz abartı. Mercedes çok hızlı diyoruz ama 650-660 metrelik düzlükte uçuyor dediğimiz araba 5-6 metre daha fazla gidiyor sadece.

Mercedes yüksek motor modlarını eskiye göre daha fazla kullanıyor gibi görünüyor bu da düzlük hızlarını arttırmış görünüyor.
Aslında düzlük hızından çok hızlanmayı artırmış. Alpha Tauri ve RBR aracıyla olan mücadelelerde bu hızlanma avantajı yüzünden çabuk yakalıyor ya da yan yanayken öne geçiyor ama bir yerden sonra o kadar da koparamıyor. Hızlanma büyük avantaj sağlıyor daha çok.

Hızlanma avantajı da RBR aracının mekanik tutuş avantajını tamamen karşılayan bir güç sağlıyor. Son yarıştan sonra Verstappen'in şampiyonluğuna olan inancım biraz azaldı, sezon içinde Mercedes aracı rakibine göre daha fazla gelişti.
 
Aslında bu durum biraz abartı. Mercedes çok hızlı diyoruz ama 650-660 metrelik düzlükte uçuyor dediğimiz araba 5-6 metre daha fazla gidiyor aslında.
Geçen seneki kadar bir motor farkı yok. Gerçi İstanbul pisti düzlük hızını değerlendirmek için yeterli bir pist değil. Burada Marko biraz abartmış, yazdıktan sonra farkettim haklısın.

Aslında düzlük hızından çok hızlanmayı artırmış.
Ara hızlanmaları daha iyi. MGU-K noktasında ilerleme yapmışlarsa aradaki fark buradan da gelebilir. Sezon başında MGU-K noktasında Honda daha verimliydi, bataryaları daha uzun dayanıyordu. Ferrari'nin de batarya tarafında ilerlemesi oldu, düzlük hızına etki etti ara hızlanmadan dolayı.

Yüksek motor modunda beygir artıyor sonuç olarak bu da düzlük performansına etki ediyor. Modlar arası beygir farkı var.
@Yararsız Üye Bottas yine motor değiştirdi. Mercedes motorunda var bir gariplikler. 5 sıra grid cezası aldı. Monza'da yeni motora geçtiği için ceza yemişti. Sochi'de taktik hamle dedik yine motor değiştirdi. Bu defa da Austin de motor değiştirdi. Bunun taktiksel bir mesele olmadığı artık açık.

Açıkçası Rusya yarışından sonra Toto motor arızası nedeniyle motoru değiştirdiklerini söylemişti inanmamıştım. Haklı gözüküyor. Dayanıklılık şampiyonayı doğrudan etkileyecek artık. Hamilton da durumlar ne olacak merak konusu.
 
Son düzenleme:
Açıkçası Rusya yarışından sonra Toto motor arızası nedeniyle motoru değiştirdiklerini söylemişti inanmamıştım.
Adamın günahına girmişiz. :D Gerçi Bottas'ı, Verstappen'e savunma yapsın diye cezayla geriye düşürme stratejisi saçma demiştik. Bottas kim, bu araç varken Verstappen'e savunma yapmak kim...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı