Amerika GP tahminleriniz

Adamın günahına girmişiz.
Aynen. 😂😂

Gerçi Bottas'ı, Verstappen'e savunma yapsın diye cezayla geriye düşürme stratejisi saçma demiştik.
İşin ucunda takımlar şampiyonası da vardı ama yine de söz konusu Toto olunca taktik olarak düşünmemiz yanlış değil. Pilotlar şampiyonası, takımlar şampiyonasından daha önemli. Bu sene Verstappen şampiyon olursa kimse Mercedes kazandı demez Verstappen kazandı der.

Hamilton için de benzer durumlar söz konusu olursa Mercedes'in işi yaş.

Honda ne kadar dayanıklılığını çok geliştirse de ben hâlâ güvenemiyorum. Verstappen mekanik arızayla bir yarışta yolda kalır gibime geliyor.(ICE, MGU-K, MGU-H)

Umarım böyle bir şey gerçekleşmez.
 
Pilotlar şampiyonası, takımlar şampiyonasından daha önemli.
Orta sıra takımları için bunun tersi geçerli ama özellikle bu yılki rekabette takım patronları bile sürücüler şampiyonluğuna önem verir. Tabii Mercedes'in bir avantajı da Perez'in olması gerekenin altında kalan performansı, Bottas saçmalamazsa takımlar şampiyonluğuna çok daha yakın olan taraftalar.

Verstappen mekanik arızayla bir yarışta yolda kalır gibime geliyor.(ICE, MGU-K, MGU-H)
Rusya değil de bu yarışta motor değiştirmiş olsa, olması çok düşük ihtimal derdim ama Rusya dahil toplam 8 yarış çıkaracak bu motor. Son 2-3 yarışta dediğin şeyin olma ihtimali var ama o yarışlarda 2 taraf da motoru korumak için fazla zorlamamayı tercih ederler herhalde. Hamilton'ın hem dayanıklılık konusunda hem de 1 yarış taze motoruyla avantajı olacak tabii.

Bu yıl Hamilton şampiyon olmayı başarırsa Mercedes'in takım stratejisinin de payı büyük olacak. 2 yarışta kötü tercihler yaptılar ama daha dayanıklı olan Mercedes motorunu, Honda'ya göre 1 yarış daha taze tutup son 2 yarışta avantaj sağlayacak duruma gelirlerse Hamilton'ın bu stratejiyi kuranlara epey prim vermesi gerekir. Artık Max tamamen işlerin yolunda olduğu ve eşit olan arabayla Hamilton'ı çoğu zaman yenebilecek duruma geldi, Hamilton'ın yerinde olsam bu yıl şampiyonluğu kazanabilirsem anında emekliliğimi alırım. Devrik kral hikayesini her sporda yüzlerce defa gördük şu ana kadar, sonu iyi olmuyor. :D
 
Son düzenleme:
Son 2-3 yarışta dediğin şeyin olma ihtimali var ama o yarışlarda 2 taraf da motoru korumak için fazla zorlamamayı tercih ederler herhalde. Hamilton'ın hem dayanıklılık konusunda hem de 1 yarış taze motoruyla avantajı olacak tabii.
Güç kazanımı nedeniyle dayanıklılığı arka plana atabilirler özellikle Mercedes. Bu kadar sık motor değiştirmesi hayra alamet değil.

İki takımında kaybedecek çok şeyi var mı desen bence yok. Mercedes 7 sezondur şampiyon oluyor zaten yenilseler de bir şey olmaz. Redbull ise 7 sezondur kazanamıyor kaybedecek bir şeyleri yok, hatta Mercedes hegemonyasını kırarlarsa tarihlerindeki en iyi şampiyonluk olarak bile adlandırılabilir. Motor kısacaklar mı, kısmayacaklar mı çok zor bir karar. Olası bir mekanik arıza geri dönülemez yapar.
@Erdo2525 Meksika GP tahminleriniz konusu bekleniyor sizden.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı