Amerika H1B vizesi şartları nedir?

macaastr

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2020
Mesajlar
54
Çözümler
1
Selamlar. Türkiye'den üniversite mezunu olup mezuniyet sonrasında Amerika'da H1B vizesi için başvurulabilir mi? Mesela işletme bölümünden mezun olduktan sonra Amerika'da o bölümle alakalı bir işe H1B vizesi ile girebilir miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela işletme bölümünden mezun olduktan sonra Amerika'da o bölümle alakalı bir işe H1B vizesi ile girebilir miyim?
Sen kendin bir işe giremezsin, bir şirketin sana sponsor olarak iş teklifinde bulunması lazım. Tek vasfı üniversitede bölümünden mezun olmuş birine de bir şirketin sponsor olması çok düşük ihtimal.

Dil seviyenin çok iyi olması lazım, işle ilgili çok parlak bir kariyer başlangıcı yapmış olman lazım, sağlam referanslar lazım ya da çok olağanüstü bir kabiliyetinin olması lazım. Kısacası o iş yaş, hemen üniversite ardından öyle olmasına göre plan yapma. Özellikle de işletme gibi bölümlerden çıkıp bu şansı yakalamak çok daha düşük ihtimal, mühendislik gibi direkt potansiyel gösterebileceğin bir alan olsa neyse.
 
Dil seviyem oldukça iyi C1 seviye ingilizceye sahibim. İşletme bölümünü örnek için vermiştim. Kendim kimya mühendisliği okuyorum Marmara üniversitesinde. Sağlam referanstan kastın nedir? Konuyu biraz daha açabilir misin şimdiden teşekkürler.
 
Dil seviyem oldukça iyi C1 seviye İngilizceye sahibim.
Sen onu iyi ihtimalle 1 seviye indir. Sevgilim 14 yıllık İngilizce ve Fransızca öğretmeni, birisi C1/C2 düzeyindeyim dediğinde gülüyor. Şu ana kadar dediği seviyede olan birine hiç denk gelmemiş, Türkiye'deki İngilizce öğretmenlerinin büyük kısmının bile seviyesi C1 değil...

Sağlam referanstan kastın nedir? Konuyu biraz daha açabilir misin? Şimdiden teşekkürler.
Uluslararası bağlantıları olan bir şirkette iş başlangıcı yapıp bir potansiyel gösterirsen, üstlerinden seninle ilgili tanıdıkları üst düzeydeki ya da HR'daki birilerine CV'nin gönderimini sağlatabilirsin. Bu durumda ön eleme kısmını atlayıp direkt mülakat aşamasına geçmeni sağlar bu referans ama bunu bir torpil gibi de düşünme. Sadece seninle ilgili detaylı bir inceleme sağlayabilir iyi ihtimalle.

Bu olmazsa seni ön elemelerde zorlu ve yıpratıcı bir ek süreç bekliyor. Yurt dışıyla ilgili eğitim/iş tecrüben hiç yoksa değerlendirme dışı kalma ihtimalin aşırı artıyor. Bunu yaptın ve bu aşamayı geçtin diyelim, bu defa akademik başarın ve okul referanslarının yetersiz (Marmara) kalma ihtimali çok yüksek. Hadi bunu da bir şekilde geçtin diyelim, ondan sonra seni önce uzaktan mülakata alacaklar, bu sırada da seninle birlikte çok sayıda başka kişiyi değerlendirmeye almış oluyorlar. Bütün bunları geçersen ancak oraya gidip yerinde yüz yüze bir mülakata giriyorsun. Anlayacağın bunun için senin onlarca hatta yüzden fazla şirketle görüşme yapman gerekecek, sayısız mülakat aşamasından geçmen gerekecek, en son birisinde tüm aşamaları geçersen de oraya gidip yeniden uğraşma telaşın başlayacak. Bir hatanda geri döneceksin.

Sözün özü işin hiç kolay değil. Yazılım ve CGI gibi direkt yeteneğini/farkını gösterebileceğin bir alan olsa bu işler daha kolay olabilirdi. Eğitim bahanesiyle gidip sonrasında göçmenlik statüsünü almak yerine bu istediğin şeyi yapmak kat kat daha zor. Bir şirketi, yüz binlerce rakibinin arasından seni seçmesi için ikna etmek kolay değil.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı