Amerika için vize alım süreci

57'Alay

Kilopat
Katılım
22 Haziran 2016
Mesajlar
477
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba.

ABD' turist olarak gitmek için vize başvurusu yapacağım, sigortalı çalışanım vize işlemlerimi eksiksiz yapmak istiyorum daha önce başvuran olduysa yardımcı olabilir mi?

Hesapta ne kadar gerekli, yabancı dil bilmek gerekiyor mu genelde hep olumsuz mu sonuçlanır vb şeyler için yardımlarınızı bekliyorum.

Ve en önemlisi 30 bin' TL' ile sadece gidiş için ve vize vs üçretleri için yeterli bir bütçe midir, oraya gittiğimde kalacak arkadaşımın evi mevcut yeme içme- kalmada sıkıntım yok, vize verirler ise orada kaldığım süre içinde calışmayı düşünüyorum nasıl olur yardımcı olursanız sevinirim.
 
Daha önceden 2 kere turistik bir kere de öğrenci vizesi almış biri olarak kesinlikle bir vizeci ile anlaş. Basit bir google araması ile karşına firmalar çıkacaktır.

Hesapta ne kadar gerekli konusunda sana bilgi verirler, sayılar değişebilir, genel mantık orada kalacağın süre boyunca senin kendini finanse edebilmendir.

Yabancı dil bilmene gerek yok, kimse senden bunu istemez ama bilmende fayda olabilir, konsoluğa gittiğinde ingilizce mi konuşmak istersin yoksa ingilizce mi olarak sana soru gelebilir ( bana gelmişti )

Bütçe konusunda gelince diyelim ki turistik B1/B2 vizeni aldın bu süre boyunca orada yanlış hatırlamıyorsam legal olarak 3 ay kalabiliyorsun ondan sonrası sıkıntıya giriyor. Ayrıca turistik vize sana kesinlikle "legal" olarak çalışma imkanını vermez. Yaptığın bütün işler kaçak olarak sınıflandırılır ve yakalanırsan önce sınır dışı edilirsin, devamında süresiz olarak Amerika' dan ban yersin.

Bu arada şunu da atlamayalım diyelim ki vizeni, uçak biletini aldın, uçağa bindin ve New York' a geldin (örnek olarak), pasaporttaki görevlinin seni ülkeye sokmama hakkı var, hareketlerini beğenmez almaz, tipini beğenmez almaz, sana zorluk çıkartabilir ki bu durumda "ingilizce bilmem şart mı?" sorun da cevaplanmış olur. Bu gibi durumlarda kendini anlatabilmen için ingilizce gerekli.

Bütçeye gelirsek Temmuz başında İstanbul _ New York tek yön uçuş 11.000 TL civarında, vize için vizeciden fiyat alacaksın, arkadaşının evinde kalacaksın, yeme-içme dert değil diyorsun ama bir yerden sonra paraya ihtiyaç duyacaksın.

Sana tavsiyem dikkatli olman, vizeni alıp oraya gidersen ve orada çalışırsan yasa dışı bir iş yapmış olacaksın ve yakalanırsan süresiz olarak bir daha oraya gitmeme ihtimalin var. Çalışan da çok kişi var ama sorumluluk senin. Muhakkak çok para da kazanırsın am karar senin ;)
 

Geri
Yukarı