Amerika'da alınan bir ürün Türkiye'de vergiye tabii tutulur mu?

Daha fazla  
Kendim Amerika'ya 30 gunluk de olsa vize Almak istiyorum. Alabilirsem kendim ornegin bilgisayar parcalari vb. Almak istedim desem arkadaslarima vb. Ornegin 3 4 tane 500 dolara RTX 5070 almak istiyorum. Ve iste kasa falan bunlari Türkiye'ye getirecegim ucakla Türkiye'ye geldigimde ne yaparlar? İslem uygulanir mi bize?

3-4 tane sırıtabilir de tek tük ürünler getirirsen sorun yaşamazsın diye düşünüyorum.
Bu arada vergi almazlar tabi ki de.

Kendim Amerika'ya 30 gunluk de olsa vize Almak istiyorum. Alabilirsem kendim ornegin bilgisayar parcalari vb. Almak istedim desem arkadaslarima vb. Ornegin 3 4 tane 500 dolara RTX 5070 almak istiyorum. Ve iste kasa falan bunlari Türkiye'ye getirecegim ucakla Türkiye'ye geldigimde ne yaparlar? İslem uygulanir mi bize?

Yanında bir kişi daha varsa sıkıntı olmaz 2'şer slota takacağım dersin gerisi ticarete girer.

Amerika'ya kısa süreli vize alınmıyor. Genelde çoğu zaman 10 yıllık direk veriyorlar. Çok nadir durumlarda 1-5 yıl da çıkabiliyor. Haberin olsun.

Yanınızda getirebileceklerinizin ne olabileceği, en fazla ederinin ne olabileceği, vb. bilgiler gümrük mevzuatında mevcut, ezberimde değil ama kesin olan şey her aklınıza gelen cihazı getiremeyeceğiniz ve bunun parasal olarak bir üst limiti olduğu. Aynı cins ederi yüksek eşyadan ikiden fazla getirmeniz zaten yasal olarak sıkıntılı. Eğer beyan etmez ve rastlantısal kontrole denk gelirseniz sıkıntı olur.

Bu arada vize konusunda da büyük sıkıntı var, artık çok geç tarihlere randevu veriyorlar ve red oranları rekor kırıyor, aklınızda bulunsun.

Hızlı bir göz atma için (eski bilgi olabilir tekrar kontrol edin):

FuarTakip.com, gümrük bilgileri, Türkiye'ye giriþte gümrük uygulamasý

Kisisel kullanim icin esya getirirsen gumruge takilmaz. Bu mantikle dusunursen zaten bir cok sorunun cevabina ulasirsin. 3-4 ekran karti getirip arkadaslarima satayim diyorsun, bu kisisel kullanim olarak degerlendirilebilir mi sence? 🙂 Unut o isi.

Kendim Amerika'ya 30 gunluk de olsa vize almak istiyorum. Alabilirsem kendim ornegin bilgisayar parcalari vb. almak istedim desem arkadaslarima vb. ornegin 3 4 tane 500 dolara RTX 5070 almak istiyorum. Ve iste kasa falan bunlari Türkiye'ye getirecegim ucakla Türkiye'ye geldigimde ne yaparlar? İslem uygulanir mi bize?

Yanında 2 3 tanede 9070 XT getir istersen.

Yeni konular

Geri
Yukarı