Amerika'da yaşamak vs Türkiye'de yaşamak

Ella Freya

Megapat
Sosyal Tayfı
Katılım
10 Haziran 2016
Mesajlar
8.795
Makaleler
14
Çözümler
17
İllaki vardır benim gibi kafası atan ülkeden artık nefret edecek dereceye gelen. Bakın ekonomi bir yana, sokaktaki insanından adaletine hatta eğitimine kadar saçmalamış bir devlet ne ara oldu anlamadım.

Senaryo 1: Amerika'ya gittiniz

Diyelim ki üniversiteyi bitirdiniz. Hatta hakkınızla greencard kazandınız (Hüseyin espirisini yapmayın). Paraları denkleştirip gittiniz oraya.
(İngilizce biliyorsunuz sayıyorum.)
-Aile özlemi
-Para sıkıntısı
-Yabancılık gibi sorunlar başladı ilk haftada.

Her ne kadar özlesenizde, işe girdiniz ilk ayınız geçti hafiften raylar oturdu. Para kazanmaya başladınız ve hatta bu para sizin liranızdan çok daha değerli, alım gücü yüksek bir para. İnsanlar ve özellikle mustakil ev anlayışı süper. (Tabiki kötü insanlar olacak ama eğitim olarak söylüyorum.) Hayatınız güzel gidiyor ve iş yerindeki arkadaşlarınız size bir kız gösterdi, tanıştınız. Hayatınız güzel gidiyor.

Senaryo 2: Türkiye'de kalmak.

Aile özlemine teslim oldunuz.
Ana diliniz ve ana paranız. Evlendiniz burada, ev ve düğün masrafları sizi hoplattı. Kara kara düşünerek borç ödüyorsunuz. Ve hepimizin bildiği yaşantıdasınız. E şimdi ne oldu? ailenizi yılda 1 değilde, haftada 1 gördünüz. Sizi kurtarmadılar. İstediğiniz geleceği yaşayamadınız. Vs..

Özet: Bakın ben burada Amerika toz pembe demiyorum. Hatta ilk 5 sene belki de çok çok zorlanacaksınız. Ama yılmayıp çalıştığınız zaman aile bile kurabilirsiniz. Herşey sizin aziminize, para yönetiminize, insanlarla anlaşabilmenize, sabrınıza bakıyor. Hayatta bol şans umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı