Amerika'da yaşamak vs Türkiye'de yaşamak

Greencard biraz şans işi galiba. Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum. Yazılım dalında. Hangi yerlere nasıl yaptınız? Her ne kadar çok uzun bir zaman olsada insan merak ediyor. Ayrıca ilk gittiğinizde ev tutma gibi temel işleri nasıl yaptınız?
Linkedn ve türevleri üzerinden yapıyorsunuz ve bir ton mülakatlara giriyorsunuz çok detaylara girersem çok uzun yazmak zorunda kalırım, mülakatları geçerseniz sizden buraya gelmenizi istiyorlar, genelde son bir mülakat için veya direkt işe başlamanız için, oturum izni ve çalışma iznini onlar hallediyorlar, ev işlerini ise halletmeniz için size biraz zaman veriyorlar, ben ilk gittiğimde Airbnb'de kalmıştım, genelde silikon vadisinde yıllık hesaplama üzerinden alıyorsunuz maaşları, ilk aylık maaşınızı önden isterseniz ev işlerini vesaire hallediyorsunuz zaten İngilizcenizin de üst düzey olması gerekli, eğer vermezlerse de ilk aylığınızı önden zaten cebinizde biraz para ile gideceğiniz için pek dert olmuyor.
 
Genç Kesim'e firsat verilse %90'ı gider diye düşünüyorum. Ama yaşlı kesim de fazla kişinin gideceğini düşünmüyorum. Zaten şu an başımıza gelenlerin çoğu şey yaşlılarımızın ve aile büyük lerimizin hiç bir sorun yokmuş gibi davranması. Fırsatı olana hiç vakit kaybetmemesini öneririm. Bazı kişiler diyor beyin göçü yapanlar yüzünden gelişmiyor zaten. Hayır kardeşim beyin göçü yapmak istemese bile adam ülkede istediğini yapamadığı için gitmek zorunda kalıyor. Herkes bu dünyaya bir kez geliyor genel olarak ta kendi adını yükseklerde görmek istiyor. Ne yazık ki Türkiye'de böyle bir ortam neredeyse hiç biyerde yok. Ondan beyin göçü yapan kimseyi yargılamayın.
 
Ben şahsen öyle sokakta büyümedim. Bina bahçesi diyelim. Öyle sohbet ettiğim kahve yada bakkal falanda olmadı. Babam ben doğduğumdan beri hep otobüs şöförlüğünde çalışır, abim 6 yıl üniversite okudu Niğde'de. Yani çok öyle kanımdan insanları arayan birisi değilim. Ha bir de boş zamanlarımda odamda olurum. Tek yaşına yaşamayı bilen bir insanımdır. (Ev geçindirmek anlamında değil, kişilik olarak.)
 
Fırsatı olan herkes gider fakat dış ilişkilerimiz yüzünden o fırsat tanınmıyor arkadaşlar, artık ABD bile vatandaşlık işlerini o kadar zorlaştırdı ki akademik kariyer veya bir başarı hariç gitmek imkansız hale geldi, o yüzden o fırsatı kendiniz yaratmanız gerekiyor, araştırın bir şekilde yaratın o fırsatı.
 
Ben yurt dışında pet şişe toplamak istemem. Ülkemizde de "avro" veya "dolar" değil de TL harcarım. Nankörlüğün alemi yok. Değerini bilin bu vatanın. "Vadan hayinliği yabmayın."
hayatımda bukadar saçma bi duyar görmedim ilk fırsatta yurt dışına çıkacağım ben
 

Yeni konular

Geri
Yukarı