Amerika'daki siyahiler

Kızın telefonunu ve Nike ayakkabılarını çalmak için, tabii kız beyaz bu arada. Polis tarafından öldürülen beyazlar siyahlardan daha fazla. Ortalama bir Türk, Amerika'ya gidip siyahi mahallelerinde "güvenle" gezmeyi deneyebilir. Türkiye'deki Afrika kökenliler ile pek karıştırılmaması lazım.
Tablo oran belirtmiyor. Bu nedenle nüfusa bakıp karşılaştırma yapılmalı. Beyaz nüfus siyahi nüfusun yaklaşık 6 katı, ancak katledilen beyaz nüfus katledilen siyahi nüfusun 2 katı bile değil. O nedenle dikkate alınacak bir tablo değil.
Ama siyahi mahallelerde sorun olduğu doğrudur, genellikle eğitim görmemiş oluyorlar. En nihayetinde cahiller insanlığın en tehlikeli bölümüdür. Beyaz, siyah fark etmiyor.
 
Ghetto da yaşayan gangster olan zenciler hoşuna gidiyor büyük ihtimal.
Mesela ben de eazy e i seviyorum.
Hip hop piyasasına yön vermiş bir isim ve aynı zamanda gangster.
Compton şapkası çok hoşuma gitmişti.
Türkiye de bulunmadığından alamamıştım.

75AA2E34-6712-4011-B748-AE5BF4652CE3.jpeg
 
Her ırkın iyisi var, kötüsü var. Siyahilere sempati duymakta da hiçbir sorun yok ama bazıları ilginç bir şekilde “siyahi gangsterlere” sempati duyuyorlar. İster siyahi olsun, ister beyaz olsun. Bir Amerikalı için o “hayranlık” duyduğnuz gangsterlerin bizim buralardaki kekolardan hiçbir farkları yok. Hatta daha tehlikeliler.

Onlardan korkuyorlar, işe-okula giderken endişeleniyorlar ve nefret ediyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım. Amerika´da yaşayıp o gangsterlerden biri ile karşılaşmak zorunda kalsaydınız eminim şu anda olduğu gibi hayranlık duymazdınız.

42-429695_comment-picture-black-pepe-meme-hd-png-download.jpg
 
Her ırkın iyisi var, kötüsü var. Siyahilere sempati duymakta da hiçbir sorun yok ama bazıları ilginç bir şekilde “siyahi gangsterlere” sempati duyuyorlar. İster siyahi olsun, ister beyaz olsun. Bir Amerikalı için o “hayranlık” duyduğınız gangsterlerin bizim buralardaki kekolardan hiçbir farkları yok. Onlardan korkuyorlar, işe-okula giderken endişeleniyorlar ve nefret ediyorlar. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor sanırım. Amerika´da yaşayıp o gangsterlerden biri ile karşılaşmak zorunda kalsaydınız eminim şu anda olduğu gibi hayranlık duymazdınız.

Eki Görüntüle 979394

Onlardan biri olmadığı için zaten hayranlık duyar insan. Zaten yoksa bizim gördüğümüzle Amerika'daki halkın gördüğü bir değil.
 
Amerikalı zencilerin kendi yarattığı mahalle kültürünün sonunu getirmeli, en az beyaz ve sarı ırklar gibi düzgün eğitim almalılar. Verdikleri yanlış izlenim ve mahalle kültürü yüzünden bu haldeler. Onun dışında çok yetenekli insanlar, özellikle müzik ve spor alanlarında çok iyiler.
 

I can't breathe...
😔
Tabii Amerika'nın her yerinde böyle diye bir şey yok. Fakat ırkçı insanları görmek çok muhtemel. Irkçılığı genelde kuzey taraflarında yaşayan iri yarı 35-40 yaşındaki kişiler yapıyor.(polisleri saymıyorum.)
 

Geri
Yukarı