Çözüldü Amerika'dan alınacak laptop şarj aleti çok fazla güç çeker mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KerOn

Hectopat
Katılım
29 Ağustos 2020
Mesajlar
638
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, yakın zamanda Amerika'ya gitmeyi ve oradan bir oyuncu laptopu almayı düşünüyorum. Fakat laptopu Amerika'dan alacağım için priz tipi Amerikan olacak. Alacağım laptop güçlü bileşenlere sahip olduğu için çok fazla güç çekiyor. Dönüştürücü gibi seçenekler var fakat laptop az önce de belirttiğim gibi çok fazla güç çektiği için dönüştürücünün çekeceği gücü azaltmasından ve laptopun düşük performanslı çalışmasından korkuyorum. Bir seçenek daha var, laptop kullananlar bilir adaptörü prize bağlayan aradaki kablo çıkabiliyor. O kabloyu başka herhangi ucu uyan bir kabloyla değiştirsem performans düşüklüğü yaşanır mı? (eski laptopumunkini takmayı düşünüyorum.)
 

Dosya Ekleri

  • istockphoto-614614168-1024x1024.jpg
    istockphoto-614614168-1024x1024.jpg
    112,1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şahsi tecrübem son yıllarda bütün adaptörlerin evrensel olduğu. Sadece güç kablosunu değiştirmek yetiyor ki o da genelde kutudan çıkıyor.
İyi de içindeki regülatör zaten 19.5V'a düşürüyor gerilimi. Elemanların çekeceği akım eşit olur zaten. Ben yamuk biliyorum demek ki. Açıklarsanız sevinirim.
Sekonderde 19.5V olabilir cihaza göre, orası sorun değil.Hatta o bile her laptop için aynı değil. Şehir içinde bile 15kV ve 31.5kV trafolar olur ama çıkışı 220-240V arasında olur. Şimdi siz 15kV trafoyu 31.5 çıkışa bağlarsanız ortalık şenliğe dönüşür ama çıkış aynı sonuçta. Aynı şekilde ülkemizdeki trafoları farklı frekansa sahip bir ülkede de kullanamazsınız. Sargı yapısı, yalıtkanlık ve tasarım önemli. Bazı şeyler fizikseldir. İsterse ikisine de uydurur adaptörü, istemezse tek bir gerilim ve frekansa uydurur. Sadece çıkış gerilimine bakılmaz. Adaptörün kendisi arızalanır bu durumda. Çıkış ise sekonder kısmı, oraya daha gelmiyoruz bile.
 
Dönüştürülen aynı olabilir, orası sorun değil. Şehir içinde bile 15kV ve 31.5kV trafolar olur ama çıkışı 220-240V arasında olur. Şimdi siz 15kV trafoyu 31.5 çıkışa bağlarsanız ortalık şenliğe dönüşür ama çıkış aynı sonuçta. Aynı şekilde ülkemizdeki trafoları farklı frekansa sahip bir ülkede de kullanamazsınız. Sargı yapısı, yalıtkanlık ve tasarım önemli. Bazı şeyler fizikseldir. İsterse ikisine de uydurur adaptörü, istemezse tek bir gerilim ve frekansa uydurur. Sadece çıkış gerilimine bakılmaz. Adaptörün kendisi arızalanır bu durumda. Çıkış ise sekonder kısmı, oraya daha gelmiyoruz bile.
Sadece çıkış gerilimini söylememin sebebi adamların çalışma aralığını 100-240 arası vermesi. Amerika'daki 220V ile Türkiye'deki 220V farklı mı?
 
@özgün deniz Sadece US pazarına çıkacak bir ürün için lisans aldılarsa boşu boşuna diğer frekans ve gerilimleri katmazlar işin içine. Gereksiz maliyet ve risk olur.
Hocam ürün sadece US pazarında yok TR de de var ve hatta şuan itopyada satışta fakat tr de 30000 TL ye denk gelen PC Amerika'da 20000 TL civarında. Yakın zamanda da Amerika'ya gideceğim için fırsat bu fırsat diyip alayım dedim.
 
Sadece çıkış gerilimini söylememin sebebi adamların çalışma aralığını 100-240 arası vermesi. Amerika'daki 220V ile Türkiye'deki 220V farklı mı?
Amerika'da 220V yok. Orası zaten asıl fark. Frekansları da farklı. Üreticinin bu bilgisayar adaptöründe 100-240V yazdığına eminseniz sorun olmaz. Hatta onlarda 50-60Hz diye de belirtir. Ama, bazı ürünlerin donanımı sadece o bölgeye ait olur. Domestic denen tipte olur. Başka yerde çalışmaz. Yerel üreticiler ile çalışılabildiği zamanlarda karşılaşılır genelde. Orası biraz şansa kalmış.


@KerOn Alınabilir yine de. En fazla bir adaptör alırsınız buraya geldikten sonra. Siz cihaz gelince etiket değerlerini paylaşın. Uyumlu ise size söylerim. Basit bir aparat ile kullanırsınız.
 
Amerika'da 220V yok. Orası zaten asıl fark. Frekansları da farklı.

Amerika'da 220V yok ama testlerde 220V yapılmış ki input değeri olarak eklenmiş ve frekans aralığı da 50-60 Hz. Türkiye şebeke elektriği 50Hz 220V. Adaptör çalışma aralığı 100-240V 50-60Hz.
Yanlış bilgimi de düzeltmeye çalışıyorum bu arada. Farklı ne gibi bir parametre var da uyumsuz.
 
Hocam ben çok kararsız kaldım bir de gidip adaptöre boşuna para vermek istemiyorum ayrıca bu bilgisayarın tr de orijinal adaptörünü bulmak da ayrı bir dert aradım Google da bulamadım
 
@abeslank Desteklemiyorsa, adaptör gerekir. Başka şey gerekmez.

@özgün deniz Tek demek istediğim testler ve bildirilen dışında ürün çıkabilmesi ihtimali. Bazen ürünlerin sürümü değişebilir. İthalatına göre değişir. %100 universal diyemeyiz o ürünle gelecek adaptöre. Belki kendinden EU priz seçeneği ile gelir, universal çıkar. Belki de sadece 110V 60Hz bir adaptör gelir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı