Amerika'ya taşınma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş teklifi almanız veya okumak için gitmeniz lazım. Zira ne kadar para biriktirseniz bile kur farkı yüzünden çok az olarak biçimleniyor. Keşke hayat o kadar toz pembe olsa, ama Türkiye kur değerlerini biliyorsunuz.
 
Amerika öyle her geleni çat kapı almıyor. Para biriktirip gideceğine göre orta gelirli bir ailenin üyesisin.

Amerika'ya gitmen için ya yatırım yapacak paran, ya da adamların işine yarayacak meslek sahibi birisi olacaksın (eğitim-öğrenim için gideceksin).

Bunun için bir sınava girmeli, o sınavdan geçer not almalı ve iyi seviyede İngilizce bilmelisin. Bu arada Amerika'da, Almanya'da ki gibi eğitim ücretsiz değil. Üniversiteler güzel paralar istiyor.

Hadi gittin diyelim, Amerika'dasın, hot dog yiyorsun, New York çarşı, teyzeler kızlar bilmem ne.

Paran olmadığına ve eğitim gördüğüne göre yarı zamanlı işler bulman gerekecek ve bir süre hayatın düşündüğün gibi lüks olmayacak.

Anlatımımda eksik kısımlar var ise bilgi sahibi kimseler yorumumu alıntı yaparak ekleme yapsın, lütfen.

Ben de göç etme kafasındayım, en azından nasihat alabileceğim kişiler var yanımda. Az çok biliyorum bir şeyler.
 
@YusufGK kanka bana DC'den yazabilir misin burası yazım kurallarına çok takılıyor ya 😃.

Bu arada DC adım BERKE#6968

Sormak istediğim sorular var.
 
Merhaba, son zamanlarda çok araştırma yapıyordum ve sonunda karar kıldım eğitim hayatım bittikten sonra vize alabilirsem direkt Amerika'ya taşınacağım. Düşüncem şu Türkiye de biraz para biriktirip taşınacağım 1 ayın masrafını çıkaracak bir para ile gidip, iş bulacağım ve ev kiralayıp yaşayacağım. İş ilanlarına baktım en mantıklısı yemek dağıtıcısı olmak ya da Uber yapmak, Los Angeles'da ortalama bir pizza dağıtıcısının saatlik maaşı 18 dolarmış (iş ilanlarına falan da baktım doğru), günde 9 saat ve haftada 5 gün çalışırsak aylık 3240 dolar ediyor ve bazı eyaletlerde bu saatlik 25-30 dolara kadar çıkıyor yani aylık yaklaşık 4500 ile 5400 dolar arası değişiyor. Bu maaş çok rahat bir şekilde geçinmeye yetiyor (2017 ABD yoksulluk sınırı 2047 dolar, daha yenisini bulamadım). En basitinden bir pizza dağıtıcısı bile 5000 dolara kadar maaş alabiliyorsa düzgün bir işte ne kadar kazanılacağını düşününce neden ABD'ye göçmek istediğimi anlayacaksınız. Siz ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz var mı, tecrübeleri olan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Keşke her şey bu kadar kolay olsa, öncelikle vize almak öyle iki kelimelik bir iş değil, çok uzun ve zorlukları olan bir süreç. Sizi Amerika'ya bağlayan bir şey yoksa (aile veya eşin ABD de olması veya bir şirketin sizi bünyesine katmak istemesi vb) vize almanız biraz zor. Bu kadar kolay olsa Melih bile giderdi zaten :D. Hadi diyelim gittiniz, inanın bana o kadar kolay değil, adapte olmak, Los Angeles gibi bir bünyesinde bir sürü kültür barındıran bir metropolde yaşamak fazlasıyla zor. Kültür uyuşmazlıkları yaşamanız çok mümkün, eğer az çok milliyetçi (vatan sever, siyasi anlamda değil :D.) bir tipseniz, yani koltukta uyurken canınız birden 'ah bir Rize çayı olsa, yudum yudum içsem' tipiyseniz 2 defa düşünün derim. Düzgün bir işten kastınız masa başı bir işse gidip internetten araştırın, zira deneyim olmadan + eğitiminide almadan tahmin edebileceğiniz gibi hiçbir şekilde hayalinizdeki 'düzgün' işe giremezsiniz. Los Angeles'ı Beverly Hills, Müstakil evler, Saraylar, Hollywood, ünlüler, YouTuberlar, Şarkıcılarla dolu bir hayat yaşayacağınızı düşünüyorsanız, yine unutun onu :D. Çünkü gerçek anlamda filmlerdeki gibi bir 'American Life' istiyorsanız bu hele ki LA'de çalışan bir pizzacı, Uberci için çokta mümkün değil. Orada da gayet TR deki gibi apartmanlar var. LA'de zengin tayfa bir hayli kibirlidir, yani böyle insanlar şey kafasında takılır "Biz 'Fame' insanlar LA de bir aileyiz dostum' Kafasındadırlar ve sanki bütün 15-20 yaş arası kitle 'Gucci, Prada, Rolls Royce, En ünlü biziz (ig 7k takipçi yarısı fake)' tarzı takılırlar. Orada Uber yaparsanız özellikle gece yarıları bu tiplerle başa çıkamazsınız, hele ki dil çok yoksa. Yerinizde olsam direk LA e atlamazdım. Daha sakin ve kolay para kasabileceğiniz şehirler arayın kendinize. LA in her tarafı zengin dolu değil tabiki, memurların yaşadığı taraflar falan da var, fakat LA - LA dir. O yüzden ucuz yerlere de gitseniz sektör ne olursa olsun çokta ucuz olmaz o fatura.

Onun dışında tavsiyem, çevrenizdeki insanları çok iyi süzmeniz, ilk bir kaç yıl insanları seçerek arkadaş olmanız. Kim kötü kim iyi anlayamayabilirsiniz, gayet doğal. Diğer bir tavsiyem ise kesinlikle ırkçılık yapmayın, yani ırkçı değilsinizdir eminim fakat orada 2 katı dikkat edin.

Sorunuz varsa alırım : ).
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı