Anadolu lisesinden kardiyolog olunur mu?

Alerha

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
21
Merhaba benim sizlerin yardımına ihtiyacım var. İlk olarak şunu diyeyim ben okulumun çok takdir gören, yüksek notlara sahip ve çok yüksek beklentili bir öğrenciyim. Asıl konuya geleyim.
Ben bu yıl TEOG sınavına girdim ve beklenen sonucu karşılayamadım. Yaklaşık 470 puan (çok düşük) aldım ve herkes benden Fen lisesi beklerken ben bir Anadolu lisesine gidicem. Şunu da söyleyeyim sayısal tarafım sözelime göre çok daha iyidir ve Kardiyolog olmak istiyorum. Bu puanla da iyi bir anadolu lisesi olur ama sizce nasıl bir liseye gitmeliyim? Anadolu lisesinden kardiyolog olabilir miyim onu merak ediyorum ve olamama korkusu çok. Bir anda mutluyken bunlar aklıma geliyor ve mutsuz oluyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Liselerin eğitim hayatında çok büyük yeri olmadığı açık. Düz liseden bile istediğiniz mesleğe yönelebilirsiniz. Üniversite sınavlarındaki ve okuldaki başarınız önemli. Ayrıca anadolu liseleri için de kötü diyemeyiz. Örneğin ben de anadolu mezunuyum. Üç tane sınıf arkadaşım birlikte Ankara Hukuk okuyor. Diğer bir arkadaşım da ODTÜ İşletme. Başarı örnekleri her yerde çoktur. Üzülmeye de gerek yok.
 
Kendinde o ışığı görüyorsan ve çalışırsan neden istediğin yere gitmeyesin? Kardiyoloji zordur diyeyim. TUS ile gidildiğini biliyorsundur herhalde. TUS puanı çok yüksek değil ve işleri yoğun.
 
Anadolu lisesi, fen lisesi, ticaret meslek lisesi, düz lise gibi liselerden istediğin her bölümü okuyabilirsin. Burada ki tek sorun senin çalışıp çalışmaman, yani senin gayretin. Sen doğru düzgün çalıştıktan sonra istersen liseyi açıktan oku istediğin her bölüme girebilirsin.
 
Hepinizin yorumları için teşekkür ederim büyük ihtimalle hepiniz benden büyüksünüz o yüzden "abilerim" diye konuşacağım asıl bana koyan şu abilerim benden dersleri kötü olanlar bile hep kopyalarla sınavı bitirenler bile dışarıda hergün gezenler bile nereden baksanız yarısı benden iyi yerlere gidicek bunlar aklıma geldiğinde hep üzülüyorum ya :( ama bana umut oldunuz zaten çok çalışıcam onuda diyeyim :/
 
Liselerin eğitim hayatında çok büyük yeri olmadığı açık.
Sayın hocam 2021'i bitiriyoruz. Üç buçuk sene önceki yorumunu hortlatmış olacağım ama bu sene daha belirgin oldu bu durum. Liselerin hiçbir önemi kalmadı.
 
Sayın hocam 2021'i bitiriyoruz. Üç buçuk sene önceki yorumunu hortlatmış olacağım ama bu sene daha belirgin oldu bu durum. Liselerin hiçbir önemi kalmadı.
Kral öyle bir alıntı yapmışsın ki liselerin kendisi önemsizmiş gibi anlaşılmış :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı