Anadolu Lisesinden Meslek Lisesine geçmek

O zaman tecrübeyi dinle ve yapma. Meslek lisesinden mezun olunca işe gireceğim diyorsan ve gitmen yönetmeliğe göre uygunsa git. Yok ben üniversiteye gideceğim diyorsan anadolu lisesinde kal.
Meslek Lisesinde Stajlar nasıl oluyor acaba bilginiz varmı
Bakınız: Attan inip eşeğe binmek.

Abi o kadarmı kötü ya :d.

Ben meslek lisesinde okuyorum ben geçmeni önermem geçersende teknik bölüme geç yinede karar senin

Meslek lisesinde stajlar nasıl oluyor acaba bilginiz var mı?

3 gün staj 2 gün okulda ders sınavlara gelince 1 günde 3 4 sınava girmek kaçınılmaz oluyor Anadolu'da ise her gün 2 sınav. Ayrıca orada da sayısal ders göreceksiniz Anadolu'da da.

Eğitimi iyiyse lisende kal. Meslek liselerinde eğitim pek iyi değil. İyi oku çalış üniversitede mühendislik seçersin. Seni zorlamaz. Aksine 4. sınıf meslek lisesinde ders çalışmak daha zor.

3 Gün staj 2 gün okulda ders sınavlara gelince 1 günde 3 4 sınava girmek kaçınılmaz oluyor Anadolu'da ise her gün 2 sınav. Ayrıca orada da sayısal ders göreceksiniz Anadolu'da da.

Staj bittikten sonra eğer staj yaptığım yer beni almazsa işe ortalama ile üniversiteyemi gidiyorum.

Staj bittikten sonra eğer staj yaptığım yer beni almazsa işe ortalama ile üniversiteyemi gidiyorum.

Alma gibi bir zorunluluğu yok! Kaç tne arkadaşım abimde dahil olmaz üzere aksa meslekte kimya bölümünde staj yaptılar 1 kişi aksa diğer 5 6 kişi ise akkim fabrikasında staj yaptılar işe alındılar mı yok.
Sınava çalışırsın puan tutar tutmaz ben bilemem ama bazı üniversiteler diploma puanı ile alım gerçekleştiriyor.

Meslek lisesinde göreceğin staj sadece sana deneyim kazandırır meslek bölümünde 3 gün staj 2 gün okulda olacaksın ama teknik bölüme geçersen haziran temmuz aylarında 40 iş günü staj yaparsın hem teknik bölümde ders sayısı daha fazla

Meslek Lisesinde Stajlar nasıl oluyor acaba bilginiz varmı

Abi o kadarmı kötü ya :d.
Ben Endüstri Meslek Lisesi Elektronik bölümü mezunuyum.
Üniversiteyi kazanana kadar canım çıktı 1 sene evde hazırlandım, 2 sene dersaneye gittim.
Eğitim sistemi o kadar kötüydü ki anca toparlayabildim. Mekatronik Mühendisliğini kazandım.

2 yıllık üniversite pek bir işine yaramayacak. Bizim sınıftakilerin çoğu direkt geçiş hakkını kullanıp 2 yıllık üniversiteye gittiler ama bir sene geçmeden bıraktı hepsi. Alt yapı olmadığı için derslerde çok zorlandılar.

Diğer taraftan ben zaten Mühendis vs olmak istemiyorum bana iş öğretsinler, okul bitince de kendimi geliştirip direkt iş hayatına atılmak istiyorum dersen meslek lisesi sana uygun.

Ben her insanın üniversite okuması gerektiğini düşünüyorum. Sadece eğitim hayatı için değil öğretim hayatı için de gerekli. Ailenden uzakta tanımadığın insanlarla ve tanımadığın yerlerde yaşama deneyimi insana çok şey katıyor. En basitince fatura ödemeleri, ev alışverişleri, temizlik gibi günlük/aylık rutin işler bile insana çok şey öğretiyor. Farkında olmadan bakış açın değişiyor, olgunlaşıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…