Anadolu lisesinden mesleki teknik Anadolu lisesine nakil yaptırmak mantıklı mı?

şey olarak geçiyo zaten ..... mesleki ve teknik anadolu lisesi aynı bölümde 1 arkadaşım da var zaten sadece 11 ve 12. sınıfta diğer liselerle aynı dersleri görmüyormuşuz (mat vb.) ne yapayım bilmiyorum

ATP'ye yani Teknik Lise'ye geçtiğin zaman Anadolu Lisesi'nde aldığın derslerin aynısını alırsın. Hem ders süresi açısından, hem ders açısından. AMP tarafı biraz sıkıntı matematik 2 saat, fizik ve kimya kalkıyor falan.
 
Teknik Anadolularda mı o kadar kötü?
Farkı yok, aynı ikisi de. Haftalık 2 saat seçmeli ders hakkımız vardı onda Matematik dersini seçmesek 10. sınıftan sonra Matematik göremeyecektik, öyle söyleyeyim.
ATP'ye yani Teknik Lise'ye geçtiğin zaman Anadolu Lisesi'nde aldığın derslerin aynısını alırsın. Hem ders süresi açısından, hem ders açısından. AMP tarafı biraz sıkıntı matematik 2 saat, fizik ve kimya kalkıyor falan.
Onun için yüksek puan gerekiyor ve 9. sınıfın sonuna doğru yapılıyor, biraz karışık bir konu o.
 
Farkı yok, aynı ikisi de. Haftalık 2 saat seçmeli ders hakkımız vardı onda Matematik dersini seçmesek 10. sınıftan sonra Matematik göremeyecektik, öyle söyleyeyim.
İkiside aynı falan değil ATP'de Fizik - Kimya - Biyoloji 4 saat, Matematik 6 saat. AMP'de ise Fizik Kimya ve Biyoloji yok, Matematik 3 saat.
 
Abiler ve ablalarım, ben 9. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim, Anadolu lisesinden mezun olup diplomalı işsiz olmaktan korkuyorum. Okuluma sınavsız girdim ve nakil olmayı düşündüğüm okul da sınavsız aldı. Elektrik elektronik veya yazılım bölümü düşünüyorum, ingilizcem biraz iyi. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
İleri de yapmak istediğin mesleği belirle, okul değiştirme biraz ikinci aşama oluyor. Elektronik istersen de yine yazılım bilmelisin en basitinden otomasyon sistemlerinde bile yazılıma ihtiyacın var.
İngilizcen daha da iyi olmalı en azından kaynak okuyacak kadar... Aşağıda diğer üyelere yazdığım yorumlara da lütfen göz gezdir. Her şey senin elinde eğer somut bir şeyler ortaya koymak bilhassa zevk veriyorsa sana ve severek yapacaksan özellikle yazılım eğlencelidir. Kafana takılan başka soru olursa yanıtlayabilirim.
Kesinlikle meslek lisesine geçme. Meslek lisesinden sonra işe girip çalışacağım diyorsan, son sene staj için gittiğin yerde işini beğendirip, patronunla konuşman gerekiyor. Diğer türlü meslek lisesi çıkışlı olarak da işsiz kalırsın.
"Anadolu meslek lisesi"-bilişim teknolojileri veri tabanı programcılığı okudum. Sizin bahsettiğiniz olaylar yok meslek liselerinde; bölümümde parelel üniversitede de yönetim bilişim sistemleri okudum. İş yeri açma belgesi de veriyorlar mezun olduğunda ister kendi işini kur; ister üniversiteyi oku; ister 2 yıllık geçiş yap bilgisayar programcılığı yap. Tercih kişide...
Yazılım bölümü yok, bilişim bölümü var.

Bu dediğiniz meslek liseleri için geçerli, Teknik Anadolu liseleri farklı.

Yine de şu anki okulun iyi sayılabilecekse geçme.
Meslek öğrenmek istiyor isen meslek lisesi oku derim çünkü teknik lise çok arada kalıyor ne mesleği tam öğreniyorsun ne de diğer dersleri nitekim anadolu meslek lisesinde de teknik lisenin aldığı dersleri alıyorsun.
Meslek lisesinde okudum (Bilişim). Sayısal dersler 10. sınıftan sonra yok. Eğer ben hallederim dersen iyi olur güzel olur ama arkadaş çevren kalitesizleşir.
Sayısal dersler 10. sınıftan sonra vardı benim zamanımda... Lise arkadaşlarımla hala görüşürüm. Hepsi işinde gücünde, kendini geliştirmiş bir yerlere gelmiş insanlar. Kalite biraz kişide ve tercih ettiğin insanlarla ilgilidir. Siz şanssızmışsınız. :)
 
Eğer gideceğin Meslek lisesinde ilgin olan alan veya alanlar var ise gidebilirsin fakat genellikle öğrenci tipleri "keko" olarak tabir edilen alt sınıf kişilerden oluşuyor. Kendim de Meslek lisesine gidiyorum ve istediğim alanı kazanamadığım için nakil aldırmayı düşünüyorum.
 
Bölümün teknik bölümse lisenin üstüne iki yıl ön lisans yapıp teknisyen olabilirsin. Meslek grubu ise teknisyenin bir altında olursun. Amele yani.
Şuan üretim firmaları minimum teknik ya da meslek lisesi çıkışlı (bölümüne göre değişir), işini iyi yapan, mavi yaka dediğimiz çalışan bulmakta ne kadar zorlanıyor hiç bilginiz var mı?
Şuan ki süreçte delicesine beyaz yakalı, ofis çalışanı bulabilirsiniz ancak mavi yakalı zor hele kalifiyeli bir eleman çok zor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı