Anadolu mu, meslek lisesi mi?

kavacik

Hectopat
Daha fazla  
Hocalarım merhaba. Dokuzuncu sınıfa gidiyorum ve aklım hala karışık. İleride polislik alanına girmek istiyorum ve üniversite gibi bir hayalim var. Bu durumda sizce meslek mi, Anadolu mu, aralarındaki farklar nedir?

Liselerin verdiği eğitim, kalitesi çok daha önemli. Her fen lisesinde çok iyi eğitim verilmiyor veya her meslek lisesinde eğitimsizlik söz konusu değil.

Kardeşim 11.sinif öğrencisi olarak sana önerim evine en yakın olanıdır ben fen lisesinde okuyorum fakat evime uzak her gün git gel yapılmadığı için yurtta kalıyorum evet yurtta çalışıliyor fakat evin gibisi yok hem evde çalışman bence okuldaki den çok daha verimli oluyor şahsen ben hiç bir öğrendiğim konuyu okulda ogrenmedim hep YouTube ve konu anlatımlı kitaplar sayesinde öğrendim

Hocalarım merhaba. Dokuzuncu sınıfa gidiyorum ve aklım hala karışık. İleride polislik alanına girmek istiyorum ve üniversite gibi bir hayalim var. Bu durumda sizce meslek mi, Anadolu mu, aralarındaki farklar nedir?
İş tamamen kendinde bitiyor, gelecekte ne olmak istediğine bağlı. Eğer mühendis olmak istiyorsan meslek lisesini seçebilirsin fakat her ne kadar lisede meslek dersi alacak olsan da temel derslerden geri kalacaksın ki sınıfın goy goy bir ortam olacak velhasıl hocalar da meslek derslerinde fazla üstüne düşmeyecek anlatıp geçecek fakat sen üstüne gidersen meslek hocaları yardımcı olacaktır.

Buradan gelen tavsiyeleri dinleme. Herkes aynı cevabı verecek demek için konuya girmiştim. Şaşırdım.

Meslek ve Anadolu senin bölgene göre değişir. Hangisi daha yakınsa ve hangisi sana daha makul geliyorsa onu seç. Aynı seçimi ben yaptım uzaktaki Anadolu lisesi yerine evimin önündeki İmam Hatip'i seçtim. Pişman değilim.

Polislik istiyorsan ve universiteye gireceksen pomem'e gireceksin eger 12. sinifta polislik icin pmyo'ya gireceksin.
Lise olarak universite hayalin varsa Anadolu daha iyi olur ama uzaksa tavsiye etmem pek.

Polislik istiyorsan gittiğin lise türünün önemi yok. Meslek lisesindeki gereksiz derslerle de kafanı yormaya gerek yok. AÖL bile bitirsen olur, bir lise bitirmen yeterli. Onun dışında gittiğin anadolu lisesi nitelikli bir lise değilse zaten meslek lisesinden farkı yoktur. Dolayısıyla imkanın varsa ikinci dönem açık öğretime geçmeni öneririm.

Eğer polislik istiyorsan, üniversite gibi bir hayalin neden var? Polislik sınavlarına artık 12. sınıftan itibaren girebiliyorsun,özel bir sınavı oluyor. Lise ayrımı yapmana gerek yok ama evinin yakının da bir meslek lisesi var ise oraya git. Neden diye soracak olursan, en azından liseyi bitirirken ve sende biraz meslek derslerinin üzerine düşersen fazladan bir meslek edinmiş olarak çıkabilirsin o liseden. Ayrıca böyle bir durum da nasıl bir mesleki bölüm seçtiğin de önemli sana tavsiyem; Elektrik, Bilgisiyar, Tesisat, Makina gibi bölümlerden birini seçmen. İyi şanslar.

Eğer mühendislik istiyorsan bence meslek lisesine git. Sonra orada hem mesleği öğrenirsin hem de kendi çabanla ders çalışarak daha düşük puan ile daha iyi üniversiteye gitme imkanın olur. Ben meslek lisesi tercih ederdim eskiden tercih edebilseydim. Ah kafamm. Zamanında fark edemedim. Hep meslek lisesi kötü diye lanse ediliyordu. Aslında iyi bir şey meslek lisesinde okumak. Keşke öyle okusaymışım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı