Roma İmparatorluğu
Centipat
Bir yerde, Türklerin Anadolu'ya genetik değil, kültürlerini getirdiklerini okumuştum. Bu doğru mu?
Osmanlı döneminde Türk'ler farklı milletler ile hep kaynaştığı ve DNA testi yapıp %70 Yunan, Gürcü vb. çıkan kişiler olduğu için öyle diyorlar.Bir yerde, Türklerin Anadolu'ya genetik değil, kültürlerini getirdiklerini okumuştum. Bu doğru mu?
Osmanlı döneminde Türk'ler farklı milletler ile hep kaynaştığı ve DNA testi yapıp %70 Yunan, Gürcü vb. çıkan kişiler olduğu için öyle diyorlar.
O okuduğun bilgi şehir efsanesi. Anadolu Türkleri, Orta Asya genetiği ile Anadolu yerlilerinin kırmasıdır.
Avrupaliya benzemek marifet değil. Türkiye'de saf Türk bir zahmet olmasın. Yıllarca farklı milletlerle bir arada bulunduk. Arap değiliz o bize yeter.
Hocam, ben hiç Türk'e benzemiyorum, daha çok Avrupalıya benziyorum. Yunan çıkmasın sonra, aman.
Yani Avrupalıların da ne kadar Avrupalı olduğu tartışılır. Günümüzde hepsi açık tenli fakat olayın özünde bir zamanlar hepsi koyu tenliydi. Anadolu göçleri ve Yamnaya göçü dolayısıyla açık tenliler. Yani bir nevi günümüzde Avrupalıya benziyorsan aslında saf Avrupalı olmuyorsun. Aynı Amerika halkı ve Amerikan yerlisi olayı gibi.Avrupaliya benzemek marifet değil. Türkiye'de saf Türk bir zahmet olmasın. Yıllarca farklı milletlerle bir arada bulunduk. Arap değiliz o bize yeter.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.