Anakart çalışmıyor

Kulinda

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde eski bir anakart var marka modeli Gigabyte GA-P41-ES3g
Sebebini bilmediğim bir arızasından kaynaklı bir türlü çalıştıramadım.

Taktığım işlemci anakartın desteklediği gibi 775 pin, denediğim DDR2 RAM'ler de anakarta uyumlu (slotlara tek tek takmayı da denedim), anakartta VGA girişi olmadığı için ekran kartından görüntü almayı denedim. Kullandığım HDD ve PSU dahil bütün parçaların çalıştığına eminim ama anakart bir türlü tetik almıyor.

İşlemci pinlerde ve veri yollarında da gözle görülür bir hasar veya yamulma yok. Sizce bu anakartın çalışmama sebebi ne olabilir?

Kasa ön panel bağlantılarını doğru yaptınız mı? Özellikle Power Sw.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu şekilde deneyin. Çalışırsa bağlantıları gözden geçirin.

Güç tuşu yani power switchte bir sorun olabilir

Bağlantıların doğru olduğundan eminim. Parçaları diğer anakarta taktığımda bilgisayar açılıyor

Elimde Xeon işlemci yok. Bios ekranına henüz ulaşamadım da zaten

Güç tuşu yani power switchte bir sorun olabilir
Saatlerce bir sürü işe kafa yorunca insanın beyni bir noktadan sonra düzgün çalışmıyor. Power switch kablosunu takmadan power tuşuyla bilgisayar açmaya çalışmışım . Teşekkürler cidden yazmasanız aklımın ucundan geçmezdi

Mesajınızı gördükten sonra tekrar topladım pc, yi. Bu sefer çalıştı. Ama ekrana görüntü gelmiyor. VGA kablosu kullanıyorum. Anakartta VGA girişi olmadığı için ekran kartından görüntü almayı denedim. Denediğim 2 farklı ekran kartında da görüntü gelmedi. Ekran kartlarının da VGA kablosunun da çalıştığından eminim.

Belkide anakart patatestir hocam
Muhtemelen

Son düzenleme:
Hem bağlantıların doğru olduğundan eminim diyorsunuz, hem de power sw kablosunu takmamışım diyorsunuz. Nasıl oluyor bu?
Cümlede bir hata yok. Sonuçta bağlantılar doğru dedim. Tam veya eksiksiz demedim. Doğru olduğundan hala eminim. Eksik farklı bir şey. Sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…