Çözüldü Anakart CPU ışığı yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

marcee

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım
B450M Pro- M.2 Max anakarta sahibim, bugün bilgisayarıma iki kez format attım sonra Windows Update yavaştı RAM'leri çıkarıp taktım ekran kartıyla beraber. Geri çalıştırdığımda ise anakartta CPU ışığı yandı. Denediğim şeyleri yazıyorum.

Defalarca kez açıp kapattım gücü keserek de denedim başka prizlerde de denedim.

Güç kablosunu değiştirdim.

RAM'leri silgiyle silip taktım kasayı temizledim.

İşlemciyi çıkarıp taktım termali yeniledim.

BIOS pilini çıkarıp taktım.

CPU kablosunu çıkarıp taktım tüm kabloları kontrol ettim.

BİOS pilini çıkartıp hemen geri taktım beklemem mi gerekiyordu?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    99,3 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
RAM'leri ve slotları tek tek deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
hocam tek ram ile çalıştı diğerini de takayım mı şimdi?

İkisi slotu taktığımda açılmıyor hocam, tek tek taktığımda açılıyor. İki ram de çalışıyor iki slotta çalışıyor ama tek bir tane takılı iken.

İki slotta iki ram de çalışıyor ama ikisini birden takınca CPU ışığı yanıyor hocam. Var mı bilen?

Var mı bir yorumunuz hocam bu konuda

İkisi slotu taktığımda açılmıyor hocam, tek tek taktığımda açılıyor. İki ram de çalışıyor iki slotta çalışıyor ama tek bir tane takılı iken.

İki slotta iki ram de çalışıyor ama ikisini birden takınca CPU ışığı yanıyor hocam. Var mı bilen?

Var mı bir yorumunuz hocam bu konuda
Slot mu arızalı yoksa ram mi arızalı bbunu tespit etmen lazım. İkisi birden olunca çalışmıyor evet, ikisi de tek başına çalışıyor mu? Yada sadece slotlardan birisi mi çalışıyor? bunu tespit etmen lazın deneyerek.

Slot mu arızalı yoksa ram mi arızalı bbunu tespit etmen lazım. İkisi birden olunca çalışmıyor evet, ikisi de tek başına çalışıyor mu? Yada sadece slotlardan birisi mi çalışıyor? bunu tespit etmen lazın deneyerek.
İki slot da iki ram de çalışıyor değiştirerek de denedim hocam.

O zaman sorunun işlemcide olma ihtimali yüksek. İşlemcinin bellek kontolcüsü zarar görmüş dual channel olarak çalıştıramıyor olabilir. Ufak bir ihtimal anakart ile ilgili de olabilir.

O zaman sorunun işlemcide olma ihtimali yüksek. İşlemcinin bellek kontolcüsü zarar görmüş dual channel olarak çalıştıramıyor olabilir. Ufak bir ihtimal anakart ile ilgili de olabilir.
Birkaç defa ikisini de teker teker çalıştırıp çift denedim ve açıldı hocam. İşlemcimi daha yeni aldım öyle bir sorun olmasından çok korkardım birkaç ay oldu. Şuan ikisi de çalışıyor.

Birkaç defa ikisini de teker teker çalıştırıp çift denedim ve açıldı hocam. İşlemcimi daha yeni aldım öyle bir sorun olmasından çok korkardım birkaç ay oldu. Şuan ikisi de çalışıyor.
İşlemcini yeni aldıysan iyi haber. Garantiye gönderebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı