Anakart değişiminden sonra format atmak gerekir mi?

BlueFear

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
MSI Z87-G45 anakartımın bios güncellemesi sırasında sorun çıktığı için servise verdim. Ya ürün değişimi ya da para iadesi yapacaklarmış. Para iadesi yaparlarsa MSI Z97 Gaming 5 alacağım.

1- Yeni Z87-G45 verirlerse
2- Z97 Gaming 5 alırsam

Sistem çakışmaları, sorunları vs önlemek için iki durumda da format atmam gerekir mi?

Ürününüz onarımı tamamlanıp ya da yeni aynı özellikte bir ürün gelirse Windows kurulumuna ihtiyacınız yok. Ama farklı bir anakart alır iseniz kesinlikle Windows kurulumunu yapmanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıda belirttiğim yeni anakartım geldi, bugün montajı yaptım. Windows 8.1 usb'mi taktım ve açtım bilgisayarı. BIOS ayarlarını yapıp yeniden başlattım. Boot device seçme ekranı karşıma çıkmadan Windows yükleme ekranı geldi önüme. Daha doğrusu ben öyle sandım sanırım çünkü bir kaç "ayarlarınız yapılıyor" ekranından sonra Windows açıldı. Anakartım bozulmadan önceki işletim sistemi devam etti yani.

Buna rağmen sizce hala format atmam gerekir mi? Sizin format atmak gerekir demenizin nedeni, bilgisayarım çalışmazdan ziyade ileride çakışmalar yaşanabilir yüzünden mi?

@SypeR @Recep Baltaş

Z87 olan bozulmuştu ama Z97 aldım yeni kartı. Şu anda çalışmasında bir sorun yok ama BIOS sürümü eski gözüküyor. Dediğiniz gibi güncelleme ve kurulum yapacağım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı