Hocam türkçesi sorun giderme olarak geçiyor fakat bu çok geniş bir kavram. Yani nereden başlamam gerekiyor biraz daha yardımcı olabilir misiniz?
@BilgisayarKurdu
Hocam MSAA kapalı olarak iki farklı çözünürlükte test yaptım, sonuçlar ve sıcaklıklar resimde ki gibi.
Şu an LoL'e girdim ve anlamdığım bir şekilde anakart çok hızlı bir şekilde tmpın0 kısmı ısınmaya başlıyor. İşlemcide 55-60 derecelere geliyor.
Bilgisayarı satın aldığım yerin müşteri hizmetleri ile görüştüm ve BIOS'tan a. I TP Control ayarını kapatmamı söylediler.
15 dakika kadar oyuna giriyor test edeyim dedim. Drop yok gibi fakat anakart 85 dereceyi gördü şu anda. Ne yapayım sizce, bu ayarı aktif hale getirmeyi mi yeniden?
@Emir M. hocam bakabilir misiniz?
@kino hocam bakabilir misiniz?
Anladığım kadarıyla bana bu söylenenen ayar, sıcaklık sınırını kaldırıp performans veriyor. Söylenilen ayar kapalı olunca 82 dereceyi geçmiyor anakart. Kapalı olunca da derece sınırı kalkıyor ve performans artışı oluyor. Fakat bu dereceler normal mi acaba?
Odanın sıcaklığı 32-33 derece şu an da.
Parmağımı, görselde ki yere dokundurduğumda 5 saniyeden fazla tutamıyorum. HWMonitor'de anakartın tmpın0'ı 79 derece gösteriyor. Acaba sorunun kaynağı bu olabilir mi?
@GFYT hocam bakabilir misiniz?