Anakart ısınırsa performans düşer mi ve yanma ihtimali var mı?

Hocam bir şey fark ettim de bu olay, oda sıcaklığı çok fazla olunca oluyor. Öğlen gibi 32-33 derecelerdeydi oda sıcaklığı. Şu an da 26 derecelere düştü ve hiçbir problem olmadı.
Benim anlamadığım, 3 senelik sistem, bilgisayarın yeri hiç değişmedi, şu son 1 haftadır ne olduysa oldu.
Teşekkür ederim şimdiden.

Memtest86 ile RAM'lerini test eder misin?

Memtest86 ile RAM'lerini test eder misin?
Hocam şuanda bilgisayarın yanında değilim de yarın öğleye doğru atabilirim.
Dilerseniz siz bana yapmam gereken, sizin görmeniz gereken ne varsa yazın, ben not edeyim, yarın istediğiniz tüm bilgileri hazır edeyim ve paylaşayım, hazır olsun direk.

Hocam şu anda bilgisayarın yanında değilim de yarın öğleye doğru atabilirim.
Dilerseniz siz bana yapmam gereken, sizin görmeniz gereken ne varsa yazın, ben not edeyim, yarın istediğiniz tüm bilgileri hazır edeyim ve paylaşayım, hazır olsun direk.

Yok hocam ya ben yanlış konuya yazmışı kusura bakmayın :) ben konuyu inceleyip dönüyorum size, kusuruma bakmayın 😄

@Arel1 BIOSTAR anakartları ben önermiyorum özellikle giriş seviyesi anakart modellerini. Stabilite sorunu oluyor, ekran gitme yaşanıyor. Şimdi de senin yaşadığın drop problemleri. İmkan bulduğun zaman 4300GE ve B550MH ikilisinden kurtul.

Soruna gelelim. 4300GE yetersiz bir işlemci, kaç GB RAM var sistemde? Bu arada BIOSTAR eski dönemlerde yanma problemi ile mimlenmiş bir firma. Şu an şikayet var mı bilmiyorum ama böyle şeyler yaşanıyordu zamanında.

Son düzenleme:
Yok hocam ya ben yanlış konuya yazmışı kusura bakmayın :) ben konuyu inceleyip dönüyorum size, kusuruma bakmayın 😄

@Arel1 BIOSTAR anakartları ben önermiyorum özellikle giriş seviyesi anakart modellerini. Stabilite sorunu oluyor, ekran gitme yaşanıyor. Şimdi de senin yaşadığın drop problemleri. İmkan bulduğun zaman 4300GE ve B550MH ikilisinden kurtul.

Soruna gelelim. 4300GE yetersiz bir işlemci, kaç GB RAM var sistemde? Bu arada BIOSTAR eski dönemlerde yanma problemi ile mimlenmiş bir firma. Şu an şikayet var mı bilmiyorum ama böyle şeyler yaşanıyordu zamanında.
Hocam sistemi alırken burada konu açmıştım, bu modeli buradan aldığım öneriler ile almıştım. Bu konular ile pek bilgim olmadığı için böyle bir sorun ile karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim açıkcası.

16 GB 3200 Mhz ram var.
Modelide: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) 3200MHz cl16

Bu sistem ile 3. Seneye girdik hocam. Bu zamana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım, bu ilk oldu. ( bazı ufak tefek sorunlar çıkıyordu buradan konu açarak düzeltiyordum)

Yani açıkcası bu hali benim işimi görüyor. LoL oynuyorum genelde, performansı yeterli oluyor benim için. Birde Google'da bazı diğer işlerimi hallediyorum.
İleride darboğaz yaşatmayacak ekran kartlarını, Rx 6500Xt veya Gtx 1660S takmayı düşünüyorum performansı artırmak adına ama şuan yeterli benim için.

Eğer o kadar kötü bir model diyorsanız, elimde ki anakartı satıp yeni, sıfır bir anakart alayım.

Şu son 1 haftadır havalar çok ısındı, oda sıcaklığı 33 dereceleri gördüğünde drop girmeye başlıyor. Sabah veya ikindi vakitlerinden sonra olmuyor bu sorun.
Sistemi aldığım yerin müşteri hizmetleri ile görüştüm, A.I. TP Control'ü kapatmamı istediler. 15 dakika kadar oyuna gireyim dedim, 86 dereceleri gördü hemen ama drop girmedi. Aradım söyledim durumu, önemli bir durum olmadığını, anakartın 120 dereceleri bile gördüğünü söylediler ama içim rahat etmedi benim, ayarı açtım yeniden. 82 dereceyi geçmiyor şu anda.
Çözüm olarak şöyle bir şey düşündüm,
Parmağımı anakartın kuzey köprüsüne dokunduğumda 3-4 saniyeden fazla dokunamıyorum. Acaba termal pad sürmenin bir faydası olurmu?
Siz daha iyi bilirsiniz yine de, öyle aklıma geldi belki faydası olur diye söylemek istedim.

Hocam sistemi alırken burada konu açmıştım, bu modeli buradan aldığım öneriler ile almıştım. Bu konular ile pek bilgim olmadığı için böyle bir sorun ile karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim açıkçası.

16 GB 3200 MHz RAM var.
Modelide: Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) 3200MHz CL16.

Bu sistem ile 3. seneye girdik hocam. Bu zamana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım, bu ilk oldu. ( bazı ufak tefek sorunlar çıkıyordu buradan konu açarak düzeltiyordum)

Yani açıkçası bu hali benim işimi görüyor. LoL oynuyorum genelde, performansı yeterli oluyor benim için. Bir de Google'da bazı diğer işlerimi hallediyorum.
İleride darboğaz yaşatmayacak ekran kartlarını, RX 6500XT veya GTX 1660S takmayı düşünüyorum performansı artırmak adına ama şu an yeterli benim için.

Eğer o kadar kötü bir model diyorsanız, elimde ki anakartı satıp yeni, sıfır bir anakart alayım.

Şu son 1 haftadır havalar çok ısındı, oda sıcaklığı 33 dereceleri gördüğünde drop girmeye başlıyor. Sabah veya ikindi vakitlerinden sonra olmuyor bu sorun.
Sistemi aldığım yerin müşteri hizmetleri ile görüştüm, a. I. TP Control'ü kapatmamı istediler. 15 dakika kadar oyuna gireyim dedim, 86 dereceleri gördü hemen ama drop girmedi. Aradım söyledim durumu, önemli bir durum olmadığını, anakartın 120 dereceleri bile gördüğünü söylediler ama içim rahat etmedi benim, ayarı açtım yeniden. 82 dereceyi geçmiyor şu anda.
Çözüm olarak şöyle bir şey düşündüm,
Parmağımı anakartın kuzey köprüsüne dokunduğumda 3-4 saniyeden fazla dokunamıyorum. Acaba termal pad sürmenin bir faydası olur mu?
Siz daha iyi bilirsiniz yine de, öyle aklıma geldi belki faydası olur diye söylemek istedim.

Hiç termal pad ile uğraşma sat mantıklı bir anakarta yönel. Hem ileride işini görsün sorun yaşatmasın.

Hiç termal pad ile uğraşma sat mantıklı bir anakarta yönel. Hem ileride işini görsün sorun yaşatmasın.
Şuan da sisteme ayırabileceğim bütçem yoktur, sonraya bırakmam lazım mecburen.
En geç ne zaman değişmeli peki yani bir süre idare edebilmem mümkünmüdür?
Oda sıcak olmayınca ısınmıyor, öğle vakitlerinde ne oluyorsa oluyor.
Birde sorunun kaynağı kesin olarak anakartmı hocam peki?
(İşlemcide kule tipi soğutucu var, 60 dereceyi geçmiyor, anakart 82'lerde geziyor)

Unutmadan, elimde ki anakart kusurlu ürün olduğu için, piyasasının çokmu altına satılmalı?

Şu an da sisteme ayırabileceğim bütçem yoktur, sonraya bırakmam lazım mecburen.
En geç ne zaman değişmeli peki yani bir süre idare edebilmem mümkün müdür?
Oda sıcak olmayınca ısınmıyor, öğle vakitlerinde ne oluyorsa oluyor.
Bir de sorunun kaynağı kesin olarak anakartmı hocam peki?
(İşlemcide kule tipi soğutucu var, 60 dereceyi geçmiyor, anakart 82'lerde geziyor)

Drop sorunu RAM'lerden kaynaklı olabilir ondan sordum yukarıda kaç GB kullanıyorsun diye. Sorun gözükmüyor, kullandığın RAM'ler kaliteli bir model.

İşlemci biraz güçsüz, o sıkıntı yapabilir. Derece olarak makul seviyelerde belirttiğin kadarıyla o da sorun yapmaz.

Tek sorun yapabilecek donanım anakartın. SSD nedir bu arada?

Drop sorunu RAM'lerden kaynaklı olabilir ondan sordum yukarıda kaç GB kullanıyorsun diye. Sorun gözükmüyor, kullandığın RAM'ler kaliteli bir model.

İşlemci biraz güçsüz, o sıkıntı yapabilir. Derece olarak makul seviyelerde belirttiğin kadarıyla o da sorun yapmaz.

Tek sorun yapabilecek donanım anakartın. SSD nedir bu arada?
Windows ve oyun ssd'ye kurulu. Modelide:
Patriot Burst 240 GB 555/500 MB/s SSD Disk
Bunun sıcaklığı da tam hatırlamıyorum ama 70 dereceler de olduğunu gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Sürekli kontrol ediyorum ben sistemin sıcaklığını.

Peki güç kaynağından olması muhtemelmidir?
Modeli GameGaraj Gp-650 650W 80+

Windows ve oyun SSD'ye kurulu. Modelide:
Patriot Burst 240 GB 555/500 MB/s SSD Disk
Bunun sıcaklığı da tam hatırlamıyorum ama 70 dereceler de olduğunu gördüğümü hiç hatırlamıyorum. Sürekli kontrol ediyorum ben sistemin sıcaklığını.

Peki güç kaynağından olması muhtemel midir?
Modeli GameGaraj GP-650 650W 80+

O modelin sıcaklık sensörü yok. Hız testi yapar mısın cdm ile?

O modelin sıcaklık sensörü yok. Hız testi yapar mısın cdm ile?
Ssd'nin mi?

@GFYT
Sistemin yanında değilim yarın yapayım, paylaşayım buraya sonucunu hocam olurmu, sonucunu öğleden önce atarım.
Birde güç kaynağı modelinin kalitesi ne seviyede, oda Biostar gibi mi yoksa?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı