Yok hocam ya ben yanlış konuya yazmışı kusura bakmayın
ben konuyu inceleyip dönüyorum size, kusuruma bakmayın
@Arel1 BIOSTAR anakartları ben önermiyorum özellikle giriş seviyesi anakart modellerini. Stabilite sorunu oluyor, ekran gitme yaşanıyor. Şimdi de senin yaşadığın drop problemleri. İmkan bulduğun zaman 4300GE ve B550MH ikilisinden kurtul.
Soruna gelelim. 4300GE yetersiz bir işlemci, kaç GB RAM var sistemde? Bu arada BIOSTAR eski dönemlerde yanma problemi ile mimlenmiş bir firma. Şu an şikayet var mı bilmiyorum ama böyle şeyler yaşanıyordu zamanında.
Hocam sistemi alırken burada konu açmıştım, bu modeli buradan aldığım öneriler ile almıştım. Bu konular ile pek bilgim olmadığı için böyle bir sorun ile karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim açıkcası.
16 GB 3200 Mhz ram var.
Modelide: Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) 3200MHz cl16
Bu sistem ile 3. Seneye girdik hocam. Bu zamana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım, bu ilk oldu. ( bazı ufak tefek sorunlar çıkıyordu buradan konu açarak düzeltiyordum)
Yani açıkcası bu hali benim işimi görüyor. LoL oynuyorum genelde, performansı yeterli oluyor benim için. Birde Google'da bazı diğer işlerimi hallediyorum.
İleride darboğaz yaşatmayacak ekran kartlarını, Rx 6500Xt veya Gtx 1660S takmayı düşünüyorum performansı artırmak adına ama şuan yeterli benim için.
Eğer o kadar kötü bir model diyorsanız, elimde ki anakartı satıp yeni, sıfır bir anakart alayım.
Şu son 1 haftadır havalar çok ısındı, oda sıcaklığı 33 dereceleri gördüğünde drop girmeye başlıyor. Sabah veya ikindi vakitlerinden sonra olmuyor bu sorun.
Sistemi aldığım yerin müşteri hizmetleri ile görüştüm, A.I. TP Control'ü kapatmamı istediler. 15 dakika kadar oyuna gireyim dedim, 86 dereceleri gördü hemen ama drop girmedi. Aradım söyledim durumu, önemli bir durum olmadığını, anakartın 120 dereceleri bile gördüğünü söylediler ama içim rahat etmedi benim, ayarı açtım yeniden. 82 dereceyi geçmiyor şu anda.
Çözüm olarak şöyle bir şey düşündüm,
Parmağımı anakartın kuzey köprüsüne dokunduğumda 3-4 saniyeden fazla dokunamıyorum. Acaba termal pad sürmenin bir faydası olurmu?
Siz daha iyi bilirsiniz yine de, öyle aklıma geldi belki faydası olur diye söylemek istedim.