Anakart ısınırsa performans düşer mi ve yanma ihtimali var mı?

Dostum selam, aynı testi 5 kez daha tekrarlar mısın en az 2 dakika sürecek şekilde?

Testin ilk anında 7MB/s değeri almışsın o hiç normal değil. 5 kere daha tekrarla lütfen, hiçbirinde bu kadar aşağı düşmemesi gerekir. Bir ona bakalım.

5 farklı ekran görüntüsü bekliyorum.
Hocam şuan bilgisayarın yanında değilim, yarın bilgisayarın başına geçtiğimide ilk işim bunu denemek olacak. Öğleye doğru atarım sonuçları.
Birde yazma testi yapamıyorum, sadece okuma yapılıyor.
Unutmadan, son iki gündür hava fazla sıcak değildi ve oyun oynarken hiç drop girmedi.

Birde bu tekrarı, testin hemen sonuna da mı yani peşpeşe mi yapayım?

@BilgisayarKurdu
Hocam sonuçlar bu şekilde.
Tüm testleri üst üste yaptım.

.

Dosya Ekleri

• IMG_20240629_120256.jpg
    IMG_20240629_120256.jpg
    348,3 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240629_120547.jpg
    IMG_20240629_120547.jpg
    358,1 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20240629_120846.jpg
    IMG_20240629_120846.jpg
    210,5 KB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240629_121328.jpg
    IMG_20240629_121328.jpg
    361,3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240629_121621.jpg
    IMG_20240629_121621.jpg
    243 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Teşekkürler paylaşımın için, SSD kaynaklı bir problem yok. Hemen her testte 10-30MB/s değerlere anlık düşse de bundan çok daha kötü bir performans bile hiçbir oyunda hiçbir problem yaşatmaz sana.

Drop'ları yalnızca LOL ismindeki oyunda yaşadığın için sistemden çok fazla şüphe etmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Sürücüleri güncel tut ve oyun için önerilen grafik ayarlarını kullan. Senden ricam bir araştır bakalım LOL'de bu muhabbeti yaşayan tek sen misin yoksa başkaları da var mı?

Teşekkürler paylaşımın için, SSD kaynaklı bir problem yok. Hemen her testte 10-30MB/s değerlere anlık düşse de bundan çok daha kötü bir performans bile hiçbir oyunda hiçbir problem yaşatmaz sana.

Drop'ları yalnızca LOL ismindeki oyunda yaşadığın için sistemden çok fazla şüphe etmiyorum ne yalan söyleyeyim.

Sürücüleri güncel tut ve oyun için önerilen grafik ayarlarını kullan. Senden ricam bir araştır bakalım LOL'de bu muhabbeti yaşayan tek sen misin yoksa başkaları da var mı?
Hocam genelde bu oyunu oynuyorum, oyunda ki lere sorduğumda böyle bir durum ile karşılaşmadıklarını söylediler. Oyundan ayrı, masaüstünde gezinirken bir iki defa rast gelmiştim de takılmalar olmuştu ama bu anlık bir şeydi hemen geçiyordu.
Yani LoL zaten çok yüksek sistem gereksinimi isteyen bir oyun da değil, elimde ki işlemcinin ekran kartı gücü de Gtx 750Ti'ya yakın performans veriyor ve bu da fazlasıyla yeter bu oyun için.
Sistemimde değişmesi gereken bir parça olmadığını duymam beni çok mutlu etti açıkcası. Siz ne kadar böyle bir durumda daha somut bir neden bulmanız lazım diye demiş olsanız da, sistem parçalarında da bie sıkıntı olmadığını dediğiniz için de ben ortam sıcaklığına bağladım açıkçası durumu :) (yanlış anlamayın beni, kötü anlamda bir şey demek istemedim, sadece tahmin yapmak istedim.)

Şu son 4 gündür herhangi bir takılma v.s. yaşamadım ve sıcaklıklarda normal.
Benim size, oyunda drop girdiği zamanlarda oda sıcaklığı hissedileni 34 dereceyi görmüştü. Şuanda 28-30'larda genelde.

@BilgisayarKurdu @GFYT

Hocalarım, benim ile ilgilenip, sorunu çözemem de yardımcı olduğunuz size çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz. Eksik olmayın, sağolun herzaman.

@BilgisayarKurdu @GFYT

Hocalarım sorunum çözüldü. Yukarıda ki mesajlarımda oda ısınınca performansta düşüş yaşadığımı söylemiştim. Geçenlerde kasanın içine baktığımda, kule tipi soğutucunu ters tarafa taktığımdan dolayı, kasanın hava akışı bozuluyormuş.
Bugün, kule tipi soğutucunun fanların yönünü, egzoz fana doğru çevirdim ve kasanın hava akışı doğru bir şekilde olmaya başladı.
Oyuna girdiğimde anakart sıcaklığı hemen 80 dereceleri görüyordu. Oda sıcaklığı 30 derecenin üstünde oldumu 80 dereceyide geçiyordu. Anakartın derece sınırını kapattığımda 90 dereceleri bile geçti.
Şuan da aynı oda sıcaklığında testimi yaptım ve anakart sıcaklığı 70 derecelerde geziyor.
İşlemcimde 50-60 dereceler arasında oluyor genelde.
Kısaca sorun, ana parçalarda değilde meğerse fanların yönünden dolayı oluyormuş :)
Bu kadar uğraştırdım sizi, hakkınızı helal edin, tekrar teşekkür ederim size.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı