Anakart - İşlemci - M.2 SSD önerisi

Gxdik

Decapat
Katılım
7 Ocak 2023
Mesajlar
217
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bazı sorularım olacak.
1- Anakartım H310-M-K R2.0 ve bu anakartta M.2 desteği olmadığı için satmayı düşünüyorum. Yerine M.2 desteği olan ekonomik bir anakart tercih eder misiniz?
2- İşlemcim ise i5 9400F ve ölü soket bir işlemci olduğu için değiştirmek istiyorum. 2. el fiyatı ne kadar olur ve ne almalıyım?
3- M.2 SSD olarak oyunlar için 1 TB bir SSD istiyorum. Önerilerinizi beklerim.

Diğer parçalar;
GTX 1660S.
16 GB RAM Ballistix.
 
İşlemciyi ryzen mı düşünüyorsunuz intel mi?
 
WD SN850 Soğutmalı olanını kullanıyorum şu anda memnunum.
 
Sadece m.2 slotu ise sıkıntı ve para harcamak istemiyorsan. Pci express slotuna takılan m.2 adaptörlerinden alabilirsin. Zaten m.2 slotu da özünde pci-e ile çalışıyor.
 
Sadece m.2 slotu ise sıkıntı ve para harcamak istemiyorsan. Pci express slotuna takılan m.2 adaptörlerinden alabilirsin. Zaten m.2 slotu da özünde pci-e ile çalışıyor.
Hocam onları araştırdım. Fakat aynı performansı vermez diye korkuyorum. İşlemciyi değiştirirsem anakartı mecbur değiştirmek zorunda kalıyorum.
 
Hocam onları araştırdım. Fakat aynı performansı vermez diye korkuyorum. İşlemciyi değiştirirsem anakartı mecbur değiştirmek zorunda kalıyorum.
Dediğim gibi m.2 de aslında 4 tane pci kanalı olduğu için teknik olarak hiçbirşey değişmiyor. Ama sizin anakartı araştırdım. Maalesef ekstra pci express slotunuz da yok. Fazladan sadece 1 kanal 2.0 hızında slotunuz var. O da hız olarak sizi tatmin etmez. Tam olarak bu gibi sorunlar yaşamamak için anakart alırken en ucuzunu alıp geçmemek lazım gelecekte yeni gelebilecek standartları düşünüp genişleme portları daha fazla olan anakartlar seçmek lazım bu sefer biraz daha donanımlı bir anakart seçmeye çalışın gelecekte yararınıza olur.
 
Cevabınız için teşekkürler hocam. Bende araştırdım anakartı fakat bir şey fark ettim. Sitenin en altında H310 yonga setinde M2 Desteği yazıyor. Ama kartta M2 desteği yok. Şu resimden anlarsınız.

Ve önerebileceğiniz bir anakart varsa bekliyorum. Max 2000 TL bütçem var anakart için. Zamanında bilgisayarı kendim toplasaydım böyle uğraşmayacaktım
 

Dosya Ekleri

  • resim_2023-03-06_200103815.png
    241,9 KB · Görüntüleme: 29
Daha eski analartlarda PCi-E üzerinden SSD takasan bile sistem diski görmüyordu. Diskten sistemi çalıştıramıyordunuz. M.2 slotu özünde ekran kartı taktığınız slottan farksız, sadece biri 16 kanal biri 4. O yüzden ekran kartı gibi takılan SSD'ler de var. Bu destek anakartın pci-e den takılacak bir SSD'yi tanıyacağı anlamına geliyordur.
 
Anladım hocam çok sağolun. Dediğim gibi önereceğiniz bir anakart varmı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…