Anakart işlemci slotuna termal macun kaçtı

MAFURUSO

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben işlemcimin termal macunun yenilemek için işlemci fanını söküp termal macunun olduğu şırıngayı kullanmaya çalışırken şırınga hava yapmış olmalı biraz sıkmak için zorladığımda sıkışan havayla birlikte patladığı için macun her yere saçıldı. Böyle olunca heyecan ve stres içinde işlemciyi çıkarırken işlemcinin üstünden akan termal macun anakart üzerinde bulunan işlemci deliklerine aktı fakat görseldeki gibi çok az aktı. Anakart üzerindeki macun kalıntılarını temizledikten sonra düzgün bir şekilde işlemciyi taktım ve bilgisayarım şu anda düzgün bir şekilde çalışıyor.

Sormak istediğim soru herhangi bir zararı olur mu şimdi veya sonra? Almam gereken önlemler nedir? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• resim_2023-06-01_124847338.png
    resim_2023-06-01_124847338.png
    820,5 KB · Görüntüleme: 180
  • resim_2023-06-01_125009913.png
    resim_2023-06-01_125009913.png
    718,5 KB · Görüntüleme: 133
Merhaba. Ben işlemcimin termal macunun yenilemek için işlemci fanını söküp termal macunun olduğu şırıngayı kullanmaya çalışırken şırınga hava yapmış olmalı biraz sıkmak için zorladığımda sıkışan havayla birlikte patladığı için macun her yere saçıldı. Böyle olunca heyecan ve stres içinde işlemciyi çıkarırken işlemcinin üstünden akan termal macun anakart üzerinde bulunan işlemci deliklerine aktı fakat görseldeki gibi çok az aktı. Anakart üzerindeki macun kalıntılarını temizledikten sonra düzgün bir şekilde işlemciyi taktım ve bilgisayarım şu anda düzgün bir şekilde çalışıyor.

Sormak istediğim soru herhangi bir zararı olur mu şimdi veya sonra? Almam gereken önlemler nedir? Teşekkürler.

Hocam çok iyi kurtarmışsınız ama bence temizlemek en iyisidir. Diğer arkadaşın dediği gibi temizlerseniz çok ama çok dikkatlice bence bir şey olmaz.

Enn küçük boy şırınga ile iğnesini çıkararak macunun sıçradığı yüzeye 90 derece açı ile çekilebilir mi acaba bir deneyin isterseniz aklıma bu geldi şuan ne kadar mantıklı bilmiyorum ama bu işlem ürününüze zarar vermeyecektir, çok geçmiş olsun iyi kurtarmışsınız gibi duruyor

benim benzer şekilde olmuştu diş fırçası ile daha dibie itmeden temizlemeye çalıştım sorun olmadı, çok bulaşmamış gibi gördüm telafi edliebilir sorun olacagını sanmıyorum umarım olmaz

Cevapladığınız için teşekkürler. Elimde 5 ML izopropil alkol var fakat tekrar açıp kaş yapayım derken göz çıkarmaktan korkuyorum.Verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak bir sorun olmuş olsaydı sanırım bilgisayarım hiç açılmazdı.Şunuda eklemek istiyorum bu macun felaketi yaşandıktan sonra yaklaşık 12 saat kadar işlemci soketini açık bırakıp macunu kurumaya bırakmıştım yani taze haldeyken üstüne işlemciyi yerleştirmedim.Tavsiye ettiğiniz izopropil alkolü soketin üstüne macunun bulastıgı bölümlere damlatıp fırçayla temizlememde sorun olur mu?Çünkü gerçekten bozmaktan korkuyorum.

Merhaba cevaplarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim.Aldığım termal macunun teknik özelliklerini inceledim ve metal partikülleri içermediğini bu sayede elektrik iletkenliğinin olmadığını ve donanımlara zarar vermeyeceğini söylüyor bu yüzden içim biraz rahatladı.Ve maalesef elimdeki izopropil alkol değilmiş yani bekleyip bozulmaması için umut etmekten başka yapabileceğim birşey yok gibi duruyor.Bilgisayar şuan 12 saattir çalışıyor ve işlemciyi sürekli yük altında tuttum sıcaklıkta herhangi bir tepki verecek mi diye ama bütün değerler stabil.Bugün sistemime ne yazıkki hevesim sönük yeni 3060 ekran kartı taktım ve tek korkum herhangi bir kısa devrenin oluşup bütün sistemimin çöpe gitmesi umarım olmaz ve böyle çalışmaya devam eder.Bu olay neticesinde size verebileceğim bir tavsiye şudur termal macun sürerken şırınga için hava sıkışma olayına karşı önlem almanız çünkü bir anda sıkışan hava ile birlikte patlayıp bütün içindeki termal macun anakarta sıçrayabiliyormuş acı bir tecrübe oldu maalesef... 🫠 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı