Anakart işlemci soketindeki termal macun sıkıntı yapar mı?

shanoglu60

Megapat
Makaleler
2
Yer
Tarsus
Daha fazla  
Meslek
Seo
Arkadaşlar B450M S2H anakartın işlemci soket kısmında çok az termal macunu var. Biraz macunu fazla sürmüşüm. Maalesef işlemcimde de termal macunu vardı ama kürdan yardımı ile hiçbir pine zarar vermeden temizledim. Anakart bu şekilde çalışır mı?

Dosya Ekleri

• 20221116_013047.jpg
    20221116_013047.jpg
    181,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 20221116_010725.jpg
    20221116_010725.jpg
    185,2 KB · Görüntüleme: 56
Ben bu şekilde işlemciyi yaktım. Sistemi prize bile bağlamadan anakart ve işlemciyi kesinlikle %100 oranında temizlemelisin.
Yumuşak uçlu, ince ve küçük bir fırça yardımıyla üzerine izopropil sıkarak temizlersen çok iyi olur.

Ben bu şekilde işlemciyi yaktım. Sistemi prize bile bağlamadan anakart ve işlemciyi kesinlikle %100 oranında temizlemelisin.
Yumuşak uçlu, ince ve küçük bir fırça yardımıyla üzerine izopropil sıkarak temizlersen çok iyi olur.
İşlemciyi temizledim ve bugün birisine kargoladım. Anakartı başka yollarla temizleme şansım yok mu ? İğne ve küçük fırça ile olmaz mı ?

İzopropil yerine Dezenfektan kullansam sıkıntı olur mu ?

Son düzenleme:
Anakartı yine minik bir fırçayla temizleyebilirsin. İzopropil yerine yine uçucu ve oradaki termal macunu sökebilecek bir alkol bazlı bir sıvı kullanabilirsin.
Önemli olan kullandığın sıvının uçucu olması, dezenfektan gibi sıvılar buharlaştıktan sonra yüzeyde aromatik kokular bırakır, bu maddeler zarar verebilir bunları anakartınıza sürmeyin.

Anakartı yine minik bir fırçayla temizleyebilirsin. İzopropil yerine yine uçucu ve oradaki termal macunu sökebilecek bir alkol bazlı bir sıvı kullanabilirsin.
Önemli olan kullandığın sıvının uçucu olması, dezenfektan gibi sıvılar buharlaştıktan sonra yüzeyde aromatik kokular bırakır, bu maddeler zarar verebilir bunları anakartınıza sürmeyin.

Hiçbir şeyi sürmeden sadece iğne ucu ve diş fırçası ile temizledim ve bugün yağsız kontak sprey aldım. Kontak spreyi kullanmadım. Temizlenmiş son hali

Dosya Ekleri

• 20221116_211620.jpg
    20221116_211620.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 61

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı