Anakart, işlemci ve RAM değişimi sonrası format gerekir mi?

Makaleler
1
Arkadaşlar şu an DDR3 bir sistemim var, ekran kartım GTX 980, 860 EVO SSD ve 2 tane HDD'ye sahibim, sistemi yükseltmek istiyorum fakat sorularım var, anakart olarak B460M Pro, işlemci olarak İ3 10100F ve RAM olarak 16 GB 2X8 RAM alıp kasama monte edersem diskleri formatlamadan kullanmaya devam edebilir miyim? Bu şekilde bir yükseltme yapsam herhangi bir sorun çıkma ihtimali olur mu? Sadece anakart, işlemci, ve bellekleri değiştirip sistemi aynı şekilde kullanmak istiyorum sonuç olarak, sıkıntı çıkar mı?

Ek olarak sizce İ3 11100F'yi beklemek mantıklı olur mu?

Sistemin kurulu olduğu diski formatlasanız yeter.

1-o sisteme i3-9100F daha iyi gider.
2-mantık olarak çok bir şey olmaz fakat size önerim format atmanızı öneririm.
3-emin olun oyun performansları formattan sonra daha da yükselcektir, belki pcnizde yüklenmeyen güncellemeler yüklenir.

Format atın.

Gerekmiyor ama bütün driverların sıfırlanması ve değişmesi gerekiyor. Ama format atarsanız temiz kurulum yapmış olursunuz.
Bütün sürücüleri sıfırlayıp tekrar kurmak zor bir işlem mi? Format atmaktan hiç hoşlanmıyorum, format atmasam da sorunsuz kullanabilirim yani?
Mümkün olduğunca yeni nesil almaya çalışıyorum ve İ3 10100F ile İ3 9100F arasında çok fark var diye biliyorum.
Gerekmiyor ama bütün driverların sıfırlanması ve değişmesi gerekiyor. Ama format atarsanız temiz kurulum yapmış olursunuz.
Format atmazsam ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim?

Format atmak benim için büyük sıkıntı.

Zor bir işlem değil. İmkansız bir işlem.

Kanka martayında duyuruluyor herhalde nisan ortası mayıs başı gelir bekle istersen

Zor bir işlem değil. İmkansız bir işlem.
Nasıl yani?
Kanka martayında duyuruluyor herhalde nisan ortası mayıs başı gelir bekle istersen
Beklemek de oldukça mantıklı aslında, fiyatı hakkında bir bilgi var mı?

Sistemden verim alamazsınız ki. Verileri ayrı bir bölüme yedekleyip tek bir bölüme atın formatı.

SSD'de ne var ne yok HDD'ye kopyalayıp SSD'ye temiz format atmamı mı öneriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…