Anakart, işlemci ve RAM önerisi

dyspaire

Hectopat
Merhabalar şu an kullandığım ekran kartım RX570. Anakartımın yanması sonucu yeni anakart işlemci ve RAM almam gerekiyor. Bunun üzerine bir sürü yerde araştırma yaptım bana AMD'de ayrı Intel'de ayrı olmak üzere 2 farklı seçenek çıkarttılar fakat karar verme aşaması gerçekten zor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim ve bu arada bunlara uygun RAM nasıl alınır bilmiyorum. Yani 3200 3000 falan anlamıyorum bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var. Fazla uzatmadan linkleri falan vereyim.

AMD tavsiyesi: AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB Cache Soket AM4 -- MSI B450M-A Pro Max AMD B450 3200MHz RAM olarak ne alabilirim?

Intel tavsiyesi: Intel Core i5 10400F 2.90GHz -- Asus Prime B460M-A Intel B460 LGA 1200 DDR4 2933 MHz RAM olarak ne alabilirim?

Bu iki seçenekten hangisini almalıyım ve üstüne hangi RAM seçeneklerim var? 3200 3000 falan olarak link olarak atabilirseniz çok sevinirim Hepsiburada indirim olduğu için hızlıdan yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
RGB istiyorsanız:

RGB istemiyorsanız:
2 Adet:

Yeni bir anakart alın ne gerek var.
O hesap kısıtlama yediği için buraya geçtim yeni bir anakart alın dediniz fakat benim eski anakartım ddr3 ramler falan da öyle yani o yüzden yeni nesile geçmek istiyorum

Bu RAM'ler MHz'leri bana uygun olur mu RGB falan çok umrumda değil bana işini yapsın yeterli hangisini önerirsiniz Intel için anakartıma uygun olarak?

Bence bu sistemi satıp yeni sistem alın.

Ortada sistem yok ki zaten anakart yanmış güç kaynağı yok elimde bir tek ekran kartı işlemci ve 8 GB RAM var DDR3 yani çok para edeceğini sanmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…