Anakart model seçimi hakkında

semper fi

Decapat
Herkese selamlar öncelikle çok merak edip nedenini bir türlü bulamadığım ve fuzûli masraf çıkarmanın en önde gelen bileşenlerinden biriyle başlamak istiyorum. Anakart modelleri bu konuda kafamı karıştıran ve ilgilenen arkadaşlarında bir umut yardım edebileceğini düşündüğüm 2 madde var.

1-) Anakart seçerken BIOS'un önemi büyük olduğunu düşünüyorum tabii ki peki bu BIOS'ların bilgisayar performansında gerek iş olsun gerek oyun olsun ne tarz bir etkisi var. Çok yüksek bir model BIOS uygulama veya oyunda performans açısından bir etki yaratır mı? Ne yazık ki YouTube veya benzer platformlarda en azından Türkçe bu konuda bir başlık göremedim. Aynı sistem farklı anakart modellerinin performans karşılaştırması sunulsa biraz daha güzel olurdu diye düşünüyorum Technopat olarak bu konuyla ilgili bir karşılaştırma videosu gelir mi?

2-) Bu konuda biraz ilk sorumun ardından gelen ikinci kafa karışıklığı nedenim. Çok lafı dolandırmadan samimi olarak söyliyim. Ben normal bir anakart alayım oyunumu oynıyayım nette dolaşayım 2 program kullanayım bir nevi günlük eğlence işlerimi gideriyim derdindeyim. Bir anakart ta 3 PCI slotu, 2 bazen 3 mSATA, microsata, 6 SATA, 2 USB VGA HDMI bilmemne diye doldurdukları ne yazık ki ihtiyacım olmayan anakart a para vermek zorunda kalıyorum abi yok mu şöyle 1 SATA 1 PCI 1 mSATA 4 USB portlu düz sade ama overclock yapmaya müsait performans anakart neden biz kullanmadığımız ve kullanmıycağımız bilmem kaç küsur donanım alıyoruz ekran kartında birazda fazla donanım ve fiyatlar eleştirilmeli bence genellin kullanılmadığı bir sürü opsiyonu zoraki aldırıyorlar ve ne yazık ki özelliği ne kadar bolsa o kadar iyidir mantığına hala sahip bir ülkeyiz. Umarım bu konuyla ilgilide bir video gelir iyi günler iyi ki varsın Technopat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı