Anakart neden CPU ışığı yakıyor olabilir?

Kendi bilgisayarımda sürekli çökmeler olduğundan ve çoğu zaman önce GPU sonra CPU ışığı yandığından belki sorunun güç kaynağımda olabileceğini düşünerek bugün farklı bir sisteme bilgisayarımın montajını yaptım. Her şey sıkıntısız bir şekilde yapıldı ancak bilgisayarı açmaya çalıştığımda güç gelmiyor ve CPU ışığı yanıp sönüyor. Bilgisayar hiçbir türlü açılmıyor. Sorun neden dolayı olabilir acaba?
Not: Dün bilgisayarım çalışıyordu en son çöktü ondan sonra bugün başka sisteme aktardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle BIOS güncellemelerini yaptığınızda benzer sorunların çoğu düzeliyor. Ram slotlarındaki uyuşmalık, bana benzeri bir sorun yaşatmıştı. Slotların yerini değiştirdim ve BIOS güncelledim, sorunum düzeldi. Sonrasında çokça sistem kapanma ve açılmama durumu yaşadığımda da sorunun anakartta olduğuna emin olup anakart değiştirdim ve rahatladım resmen. Belki sizin de sorununuz anakarttadır sadece.

Hocam öncelikle BIOS güncellemelerini yaptığınızda benzer sorunların çoğu düzeliyor. RAM slotlarındaki uyuşmalık, bana benzeri bir sorun yaşatmıştı. Slotların yerini değiştirdim ve BIOS güncelledim, sorunum düzeldi. Sonrasında çokça sistem kapanma ve açılmama durumu yaşadığımda da sorunun anakartta olduğuna emin olup anakart değiştirdim ve rahatladım resmen. Belki sizin de sorununuz anakarttadır sadece.

Bu konuyu yazdıktan sonra sistemi başka bir işlemci, anakart ve PSU ile denedim çalıştı. Sanırım anakartta sorun var öyle tahmin ediyorum bugün deneyeceğim hangisinde sorun olduğunu görmek için. Çökmelerden dolayı falan ilk başta benim aklıma güç kaynağı geldi çünkü sistemin en eski ve değişmeyen parçası o ve zamanla artık miladını tamamladığını düşünmüştüm. Anakartıda geçen sene almıştım sistemin en yeni parçası oydu.

Bu konuyu yazdıktan sonra sistemi başka bir işlemci, anakart ve PSU ile denedim çalıştı. Sanırım anakartta sorun var öyle tahmin ediyorum bugün deneyeceğim hangisinde sorun olduğunu görmek için. Çökmelerden dolayı falan ilk başta benim aklıma güç kaynağı geldi çünkü sistemin en eski ve değişmeyen parçası o ve zamanla artık miladını tamamladığını düşünmüştüm. Anakartıda geçen sene almıştım sistemin en yeni parçası oydu.
Aynı denemeleri ben de yaptım. Kafayı yediriyor resmen çünkü yanlışlıkla gidip te arızası olmayan bir ürüne boşuna masraf yapmak istemiyordum. En sonunda başka bir pc'nin parçalarını tak çıkar yapa yapa sorunun anakartta olduğuna emin oldum. SSD bile değiştirdim falan. Asus Tuf B550 vardı yani yeterince güvenilir bir model. Ama maalesef ne zaman ne sorun çıkaracaklarını bilemiyoruz. Kampanyadan ROG B550 kaptım bir tane ucuza. Bütün sorunlarım tek seferde düzeldi.

Aynı denemeleri ben de yaptım. Kafayı yediriyor resmen çünkü yanlışlıkla gidip te arızası olmayan bir ürüne boşuna masraf yapmak istemiyordum. En sonunda başka bir pc'nin parçalarını tak çıkar yapa yapa sorunun anakartta olduğuna emin oldum. SSD bile değiştirdim falan. Asus Tuf B550 vardı yani yeterince güvenilir bir model. Ama maalesef ne zaman ne sorun çıkaracaklarını bilemiyoruz. Kampanyadan ROG B550 kaptım bir tane ucuza. Bütün sorunlarım tek seferde düzeldi.
Yani dün sistemi diğer kasaya aktarmam kısa sürdü ancak açılmayınca içimde bi burukluk oldu. Kafayı yedirdi ve en beklemediğim parçadan arıza verdi şaka gibi neyse ddr5 e geçmeyi düşünüyordum belki de bu bahane olur benim için.

Yani dün sistemi diğer kasaya aktarmam kısa sürdü ancak açılmayınca içimde bi burukluk oldu. Kafayı yedirdi ve en beklemediğim parçadan arıza verdi şaka gibi neyse ddr5 e geçmeyi düşünüyordum belki de bu bahane olur benim için.
Ben de şimdi bu sene sonuna doğru Kasım vs kampanyalarıyla DDR5'e en azından anakart, ram ve işlemci olarak giriş yapacağım. Ardından ekran kartı ve SSD şeklinde diğer yükseltmelerle tamamlamış olacağım. Birden çok maddi külfetli bir süreç ama aşama aşama 4 5 ayda toplayınca kmpanya vs denk getirince %30'a kadar daha uyguna toplanabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı