Anakart önerisi

Öncelikle herkese merhaba. 7500F işlemci ve 7700XT ekran kartlı sistem almak istiyorum. Lakin ya RAM'leri 32 yapıp, anakartı a seviyesi kullanacağım ya da RAM'i tek slot 16 yapıp, b seviyesi anakart kullanacağım. Aradaki 1000 TL farka değer mi? Ve kartlar arasındaki fark nelerdir? Bu konuları cevaplarsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250122_131849_Chrome.jpg
    Screenshot_20250122_131849_Chrome.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 14
Cidden öncelikle cevapların için çok teşekkür ederim. Sapphire den inanılmaz şikayet olduğunu duydum ısınma sorunları vs bu konu hakkında düşüncen nedir?
Modele bağlı 7000 serisinde ben şahsen hiç duymadım. Sapphire AMD nin yapıtaşlarından biri bu modeli ise gayet iyi. Fakat ben olsam Gaming Gen de ki kasayı alırdım.

Modele bağlı 7000 serisinde ben şahsen hiç duymadım. Sapphire AMD nin yapıtaşlarından biri bu modeli ise gayet iyi. Fakat ben olsam Gaming Gen de ki kasayı alırdım.
O da güzel evet, fakat beni düşündüren coil whine sesi çok rahatsız eder mi? Diğer konu ise thermaltake veriyor, evet 7500f için yeterli bir sogutucu fakat takması anakarti zor mu onu bilmiyorum. Çünkü demonte bir şekilde geliyor.

Birde bunu özelleştirmek daha mantıklı gibi geldi hem dual ram?

O da güzel evet, fakat beni düşündüren coil whine sesi çok rahatsız eder mi? Diğer konu ise thermaltake veriyor, evet 7500f için yeterli bir sogutucu fakat takması anakarti zor mu onu bilmiyorum. Çünkü demonte bir şekilde geliyor.

İlk attığım sistemde tekli 16 var bir tane daha 32 alırsan uzun süre değiştirmene gerek kalmayacak. 8x8 i mecbur değiştirip diğer ramı alacaksın.

Montaj videoları var basit hocam halledersiniz.

İlk attığım sistemde tekli 16 var bir tane daha 32 alırsan uzun süre değiştirmene gerek kalmayacak. 8x8'i mecbur değiştirip diğer RAM'ı alacaksın.

Montaj videoları var basit hocam halledersiniz.

Çok teşekkür ederim. 7500F için sıvı soğutma gereksiz masraf olur diye düşünüyorsunuz sanırım.

Geri
Yukarı