Anakart olmadan kasa dekorasyon için çalışır mı?

FlechesBey

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 3 3100
Gigabyte B450m S2H
Apacer Panther 8x2 ddr4 3200mhz
XFX Rx5500 Xt
650w 80+ psu
Meslek
işci
Arkadaşlar elimde Vento VG04F marka bir kasa ve 350W bir PSU bulunuyor. Ben bu kasayı anakart olmadan açıp kapatabilir miyim dekorasyon niyetine? İçine ufak eşyalar koyacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde Vento VG04F marka bir kasa ve 350W bir PSU bulunuyor. Ben bu kasayı anakart olmadan açıp kapatabilir miyim dekorasyon niyetine? İçine ufak eşyalar koyacağım.

PSU kablosunu bir prize takıp 24 pinlik kablodan ufak bir tel toka ile kısa devre yaparak açabilirsin. Fakat ışıkların yanmaz muhtemelen. Anakarta takman lazım kasanın üzerindeki ışık kablolarını. Öyle çalışır boş boş. Sadece PSU çalışır yani, biraz fanteziye kaçmak istiyorsun galiba :)

Evet açabilirsin bunun için kasanda harici güç alan (molex, sata) rgb kontrolcü olması gerekir (kumandalı ise tadından yenmez)

Gün içinde vaktim olursa bunu yapan bir bilgisayarcı var, vitrininde boş kasalar rgbleri aktif şekilde veya sabit ışıkta çalışıyor. o taraflara gideceğim zaten sizin için sorarım tam olarak nasıl yaptığını.

PSU kablosunu bir prize takıp 24 pinlik kablodan ufak bir tel toka ile kısa devre yaparak açabilirsin. Fakat ışıkların yanmaz muhtemelen. Anakarta takman lazım kasanın üzerindeki ışık kablolarını. Öyle çalışır boş boş. Sadece PSU çalışır yani, biraz fanteziye kaçmak istiyorsun galiba :)

Fanların nasıl olduğunu yazmamış.:)

Fanlarınız 4 pin molexten besleniyorsa ya da molexten, 4 pin ya da fanlar hangi tip baglantıya sahipse ona çeviren bir dönüştürücü ile fanları bağlarsaniz olur.

PSU'nun 24 pin soketindeki PS_On ve bir adet GND pinine bağlayacağiniz kabloyu da da bir anahtarla kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı