Anakart sürücüsü nedir, nasıl yüklenir?

Onurak07

Femtopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Ben kısa süre içinde PC alacağım ve bir sorum olacak. Bildiğim kadarıyla ekran kartı ve anakart driveri dışında başka driver yüklenmiyor. Ekran kartı driverını yüklemeyi biliyorum fakat anakart değil. Anakartın sitesine girip model yazdığımda hangililerini yükleyeceğim yoksa sadece chipset driverini yüklesem de olur mu veya oradaki bütün şeyleri mi indirmeliyim? Aklımda deli sorular.
 
Sürücü dediğiniz BIOS güncellemesi mi?

Ayrıca günümüzde monitörlerin dahi sürücüleri var. Elbette çoğu günlük kullanımda fark yaratmıyor ama yine de varlar.
 
Bildiğim kadarıyla ekran kartı ve anakart driveri dışında başka driver yüklenmiyor.
Yükleniyor.

Anakartın sitesine girip model yazdığımda hangililerini yükleyeceğim yoksa sadece chipset driverini yüklesem de olur mu veya oradaki bütün şeyleri mi indirmeliyim?
Chipset sürücüsü, ethernet kartı sürücüsü, ses kartı sürücüsünü kurman yeterli.

B450M S2H demek istedin sanırım. B450M S2H'ye göre sürücü kurulumu anlatıyorum. Eğer farklı bir model ise belirt, ona göre anlatayım.

Sürücüleri kurmadan önce Windows Update ile güncelleme yapmayı unutma.

Chipset sürücüsü:
Windows 10 64-bit başlığı altından AMD Chipset Drivers yazanı indir. Kurulum ekranında tüm seçenekler tikli bir şekilde kurulumu yap. Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Ağ sürücüsü:
Win10 Auto Installation Program yazanı indir. ZIP dosyası şeklinde iner, o ZIP dosyasının içindeki klasörü çıkart ve çıkarttığın klasörün içindeki setup.exe'yi çalıştırarak kurulum yap.

Ses sürücüsü:
ZIP dosyasının içindeki .exe dosyasını çıkart ve direkt çalıştırarak kurulum yap.
 

Geri
Yukarı