Anakart Tavsiyesi

Bütçe
3000-3200

yuskemo

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar; hali hazırda SSD, HDD, kasa ve RX570 ekran kartım var ama geri kalan donanımımı en kısa sürede değiştirmem gerek. F/P bir oyun sistemi toplamak istiyorum, 3000-3200 arası bütçem var. CPU Ryzen 5 2600X, RAM Adata XPG Spectric 2x8 ve bu sistemi besleyecek High Power 600W 80+ bir PSU düşünüyorum. Anakart konusunda ise aşırı kararsızım ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Anakart için maksimum 1000 liraya kadar çıkabilirim yeterki sistemimden tam verim alayım. Ayrıca diğer parçalar konusunda da öneriye açığım.

@FallenAngels1246 Arkadaşın attığı güç kaynağı gayet yeterli ve kaliteli bir marka. Ben bizzat kullanıyorum. Üstelik tavsiye olarak attığın güç kaynağı sorunlu bir seriye ait. Anakart olarak en mantıklısı tabi ki Tomahawk Max değil. Anakarta ayırdığı bütçenin 1000TL olması ona Tomahawk aldırmamızı gerektirmiyor.

Dostum öncelikle senden eğer RX570 ekran kartını yeni aldıysan iade etmeni, uzun süredir kullanıyorsan minimum 700-750TL'den satıp bu parayla (Satınca yaklaşık 4000TL bütçen oluyor.) buraya gelip yardım almanı öneriyorum.

4000TL bütçe ile işlemci, anakart, ekran kartı, RAM ve güç kaynağı olarak şöyle bir önerim var.

Sharkoon SPH650 = 300-320TL
Corsair Vengeance LPX 8x2 3000Mhz = 500-550TL
Ryzen 5 1600 12nm = 600-650TL
B450M PRO M2 V2= 500-550TL
1660 Super (Gaming X modelini öneriyorum.)

Kalan 1900-2100TL ile GTX 1660 Super Gaming X alıp mükemmel bir sisteme sahip olabilirsin. Emek edip yazdım :) . Bunu yapmanı ısrarla tavsiye ediyorum. Eğer ekran kartını yeni aldıysan ve iade edeceksen (Bu durumda 700-750TL'den daha fazla para gelecektir.) işlemciyi 2600X olarak değiştirebilirsin :) .

High Power oldukça iyi bir marka. Kendi PSU'larını üretiyorlar. Ama Gold almakta fazla bir mantık yok.
Onun yerine bu da alınabilir

32 GB bellek oldukça gereksiz. 16 GB yeterli olacaktır.

İşlemci - 1300 TL
Anakart - 760 TL
Bellek - 602 TL
Güç Kaynağı - 357 TL
Toplam - 3019 TL

@FallenAngels1246 Arkadaşın attığı güç kaynağı gayet yeterli ve kaliteli bir marka. Ben bizzat kullanıyorum. Üstelik tavsiye olarak attığın güç kaynağı sorunlu bir seriye ait. Anakart olarak en mantıklısı tabi ki Tomahawk Max değil. Anakarta ayırdığı bütçenin 1000TL olması ona Tomahawk aldırmamızı gerektirmiyor.

Dostum öncelikle senden eğer RX570 ekran kartını yeni aldıysan iade etmeni, uzun süredir kullanıyorsan minimum 700-750TL'den satıp bu parayla (Satınca yaklaşık 4000TL bütçen oluyor.) buraya gelip yardım almanı öneriyorum.

4000TL bütçe ile işlemci, anakart, ekran kartı, RAM ve güç kaynağı olarak şöyle bir önerim var.

Sharkoon SPH650 = 300-320TL
Corsair Vengeance LPX 8x2 3000Mhz = 500-550TL
Ryzen 5 1600 12nm = 600-650TL
B450M PRO M2 V2= 500-550TL
1660 Super (Gaming X modelini öneriyorum.)

Kalan 1900-2100TL ile GTX 1660 Super Gaming X alıp mükemmel bir sisteme sahip olabilirsin. Emek edip yazdım :) . Bunu yapmanı ısrarla tavsiye ediyorum. Eğer ekran kartını yeni aldıysan ve iade edeceksen (Bu durumda 700-750TL'den daha fazla para gelecektir.) işlemciyi 2600X olarak değiştirebilirsin :) .
emeğin ve ayırdığın zamanın için teşekkür ederim. ekran kartımı iade, satma işlerine pek girmek istemiyorum aldırmak için onca yalvarmadan sonra satıyorum demek babamı biraz sinirlendirir. zaten oyunların hepsini yüksek ayarlarda oynama gibi isteğim yok, orta ayarlar da bana uygun. attığınız anakart aslında ilk düşündüğümdü fakat biraz bakınınca sistemimden tam verim alamayacağım gibi geldi. ram kısmında biraz estetik ve renkli olsun diye attığım ramleri tercih ettim fakat diğer parçalara ayırmam gereken bütçe artarsa bu da oldukça iyi bir ram. işlemciyi sağlam tutmak istiyorum ve 1600 konusunda pek fikrim yok.
High Power oldukça iyi bir marka. Kendi PSU'larını üretiyorlar. Ama Gold almakta fazla bir mantık yok.
Onun yerine bu da alınabilir
650W biraz fazla geldi bana, gold almamın sebebi ise tamamen güvenlik. onca emek edip topladığım sistemimin yüksek yüke yanmasını istemem. gene de teşekkürler.
32 GB bellek oldukça gereksiz. 16 GB yeterli olacaktır.

İşlemci - 1300 TL
Anakart - 760 TL
Bellek - 602 TL
Güç Kaynağı - 357 TL
Toplam - 3019 TL
yanlış görmüşsün galiba ram 32 değil 16 bence de 32 şuan için gereksiz. ben de bu anakartı oldukça iyi buluyorum ve listemin en başında bu geliyor. işlemci tarafında karşılaştırma yapmıştım zaten ve 15-20fps gibi değerler için fazladan 300 lira vermektense biraz daha estetiğe oynamak istiyorum. ramler hemen hemen aynı fiyatta zaten ve benim attığım çok daha estetik duruyor. psu konusunda attığını düşünebilirim yorumları falan oldukça iyi geldi bana. emeğin ve ayırdığın zaman için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhabalar bende yeni sistem toplamayı düşünüyorumda bazı parçalar konusunda bilgi topluyorumda. Naptınız hangi parçaları topladınız ve şuanki sistemden memnun musunuz?

Yanıtınızı çok sonra gördüm o yüzden şimdi cevaplıyorum. Bu konuyu açtıktan sonra sistem için yeterli ekonomim yoktu. Bu yüzden bu zamanlara kaydı. 2.5 hafta önce topladım sistemi. i5 9400F, MSI Z390M Mortar Anakart ve XPG Spectric D30 2x8 RAM aldım. Halihazırda RX570 4 GB ve kalan parçalar vardı. Aktif olarak R6 oynuyorum bu yüzden Benchmark için onu baz alayım. 1080P Yüksek ayarlarda 90FPS civarlarında geziniyor minimum 73 gördüm. FS2020 oynadım düşük-orta ayarlar 1080P 60FPS oynatıyor ama 40'lara kadar da düştüğünü gördüm. Onun haricinde Valorant, LoL gibi oyunlarda 1080P Maks ayarlarda, FPS'i 144E sabitliyorum aşağısını görmedim görmem saçma olurdu zaten. Ayrıca R6 ve Valorant yayınları yapıyorum 720P60 3500 bitrate yayında çok nadiren droplar oluyor. Sıcaklık olarak CPU ve GPU %100 yüke binince maks 80° gördüğümü söyleyebilirim. Sistemimden şu anda memnunum ama çok uzak olmayan bir gelecekte GPU tarafında değişikliğe gidip XT5600 veya 1660S gibi modellere yönelmeyi düşünüyorum. Bu arada Mobo+CPU+RAM bana 3000 Lira civarına patladı. Malum dolar kuru belli. AMD sistem işlemci fiyatlarından dolayı bütçeme çok tersti bu yüzden son dakikada Intel'e dönme kararı aldım. Soruların varsa bu sefer çok geç olmayacak şekilde cevaplayacağım :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı