Anakart tavsiyesi

Selim3438

Centipat
Herkese iyi forumlar anakartımın ekran soketi bozuldu anakart modeli.
MSI Bazooka H170 PRO.
Ekran kartım GTX 950 Gaming 2G.
İşlemci Intel i3 6100 Sanırım 5 nesil.
RAM 2x8GB hyprex 2600MHz.
Bu sisteme göre bir anakart tavsiye eder misiniz bütçem 500 600 TL?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200421_214132_com.android.gallery3d.jpg
    609,9 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Burası sanırım işe yarayan yeri.
Burası sanırım.

Anakartınız bayağı bir eski, ama bunu LOL için beraber hazırlayacağız ilk olarak şu işlemci kullanılmalı:
Intel Core 2 Quad Q8200 öneririm 2.el 80-100 TL'ye bulunabilir N11'de de satılıyor.
RAM olarak ise: Kingston 2 GB DDR2 800 MHz'lik 2+2 toplam 4 GB RAM 100 TL'ye bulunabilir.
Ekran kartı konusunda: MSI R7 240 2 GB GDDR3 ekran kartı önerimdir, 2.el 300-400 TL'ye bulunabilir.
Depolama olarak: Seagate 500 GB Barracuda serisinden HDD alınabilir sıfır 150 TL'ye alınabilir.
PSU olarak: TX powermax 350W PSU alınabilir 2.el ya da sıfır 150-200 TL'ye bulunabilir.
Toplam maliyeti: Yaklaşık 1000 TL'ye geliyor Low ayarlarda 60 FPS oynatabileceğini düşünüyorum tam olarak emin değilim biraz daha araştıralım.

Bilgisayarda 3 GB RAM var ve depolama da çok sıkıntı olacağını sanmıyorum, yani ekran kartıdır anakarttır o konuda sıkıntı çekiyorum uyumlu bulma konusunda. 6 aylığına çok fazla kasmadan oynasam yeterli olur bana.

LOL çok fazla özellik istemiyor aslında ya, tek korkum uyma sıkıntısı.

%100 bir parçada bozukluk çıkmaz ise uyacaktır ben araştırdım anakartınıza göre hepsi ama sizde bir kontrol edin.

Son düzenleme:
Beğendim fiyatı da uygun, lol oynamak için yeterli olacaktır. Alırsam eğer size burdan danışabilir miyim, sıkıntı olur mu?
Hayır olmaz, şimdi konuyu netleştirelim, Core 2 Quad Q8200 işlemci alınacak gigabyte ga-p31-ds3l anakartınız bu işlemciyi destekliyor sorunsuz kullanırsınız buda bilgisi: Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Quad/ Intel® Core™ 2 Duo/ Intel Pentium Extreme Edition/ Intel® Pentium D/ Intel® Pentium 4 Extreme Edition/ Intel® Pentium 4/ Intel® Celeron serisi LGA775 işlemci desteği
Yani Core 2 Quad 8200 işlemciyi sorunsuz çalıştıracak.
2- Ekran kartı: R7 240 önerdim size R7 240 PCI Express x16 Slotunu destekliyor sizin anakartınız da bu şekilde buda bilgisi: 1 x PCI Express x16 slotu.
Yani R7 240 ekran kartımızı sistemde sorunsuz çalıştıracağız.
3- RAM: RAM konusunda anakartınız maks. 4 GB ram destekliyor bu da DDR2 1066 Mhz maks desteği var, biz ise Kingston 2x2 800 Mhz top. 4 GB RAM bellek kullanacağız.
1.8V DDR2 DIMM yuva ile 4 GB'a kadar bellek desteği bu bilgisi.
4- PSU Psu konusunda TX PSU 350W anakartınıza uyumlumu çıkışlarına bakın siz 350W sisteme fazlasıyla yetecektir.
5- HDD: HDD konusunda Seagate Barracuda 500 GB 3.5 Sata HDD size fazlasıyla yetecektir.
Sistem bu şekilde bir sorun çıkmayacak umarım parçaları alacaksanız yazın siz termal macun gibi detayları unutmayalım.
Yinede forumda PC toplama işinden anlayan moderatör arkadaşlar sistem nasıl bir bakabilirmi?

Bilgisayarda 3GB RAM ve

Bilgisayarda 3GB RAM ve HDD var, bunları değiştirmezsem uyum sorunu olur mu?
Yani tabii bakabilirler de nasıl yazabilirim, nerede bulabilirim orada biraz sıkıntı çekiyorum.

Bilgisayarda 3GB RAM ve

Bilgisayarda 3GB RAM ve HDD var, bunları değiştirmezsem uyum sorunu olur mu?
Yani tabii bakabilirler de nasıl yazabilirim, nerede bulabilirim orada biraz sıkıntı çekiyorum.
Parçalar konusunda ise size linkleri atabilirim güvenli sitelerden, 3 GB ram var ise 1 GB lik belleği çıkartıp sadece 2 GB'lik bellek alır toplam 4 GB yaparsınız atayımmı linkleri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…